UNICEF ontvangt donatie van RDC

Het was mij een genoegen om op 16 juni op uitnodiging van locatiedirecteur afdeling Internationale schakelklassen (ISK) mevrouw C. van Len namens UNICEF een cheque ter waarde van vierhonderd euro in ontvangst te nemen bij het Rotterdam Designcollege (RDC) op locatie Beukelsdijk.

Het RDC is een vmbo/havo (onderbouw)-school die als uitgangspunt heeft ‘leren door doen’. Dit betekent dat het klassikale onderwijs beperkt is en kinderen meteen aan de slag gaan met praktijkvakken zoals onder andere human design (denk hierbij aan uiterlijke verzorging en haar- & huidverzorging), food design zoals koken met sterren, eigen restaurant en catering, modedesign, bloemdesign, robotica en game design. Daarnaast heeft de RDC ook een afdeling Internationale schakelklassen (ISK). Daar wordt onderwijs gegeven aan anderstalige jongeren tussen de 12 en 18 jaar met als doel om deze leerlingen zo snel mogelijk door te laten stromen naar het reguliere voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs (MBO).

De klas A2B ISK legt iedere week geld in zodat aan het eind van het schooljaar samen wat leuks mee gedaan kan worden. Dit jaar hebben ze besloten om in plaats van iets leuks te gaan doen, het geld te doneren aan UNICEF.

Voordat de overhandiging van de cheque plaatsvond heb ik eerst een video van UNICEF laten zien waarin verteld wordt wat UNICEF allemaal doet. Daarnaast heb ik de kinderen verteld waarom ik vrijwilliger ben bij UNICEF én tot slot waren ze natuurlijk nieuwsgierig wat er met het geld zal gebeuren die zij verzameld hebben.

UNICEF streeft naar wereldwijde realisatie van kinderrechten voor ieder kind en dankzij de bijdrage van de kinderen van klas A2B ISK kan UNICEF ieder kind weer kind laten zijn!

Nogmaals bedankt kinderen van klas A2B ISK voor jullie bijdrage aan UNICEF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes