Gastles op de Recon openluchtschool

Op 17 juni jl. werd door UNICEF een gastles verzorgd aan de kinderen van de afdeling Speciaal Onderwijs (SO) op locatie Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek aan de Olijflaan. Tijdens de les waren ongeveer 23 enthousiaste leerlingen van groep 7 en 8 aanwezig.

Recon openluchtschool is een openbare school voor speciaal onderwijs aan langdurig zieke kinderen en biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met een medische problematiek. Voor gedetailleerde informatie kunt u terecht op de website van Recon openluchtschool.

De gastles ging over de bijdrage van UNICEF aan kinderen die vanwege de oorlog in Oekraïne moeten vluchten. UNICEF helpt deze kinderen door hen onder andere te voorzien van lesmaterialen waardoor deze kinderen onderwijs kunnen volgen vanuit bijvoorbeeld schuilkelders of metrostations, door het verstrekken van medische hulpmiddelen en diensten en toegang te geven tot schoon drinkwater. Voor gedetailleerde informatie kunt u terecht op de website van UNICEF.

Het is heel belangrijk dat kinderen gastlessen blijven krijgen. Op deze manier leren ze wat hun rechten zijn en hoe zij voor hun eigen rechten en voor de rechten van andere kinderen kunnen opkomen.

Wilt u zich ook als Jeugdvoorlichter aanmelden? Help mee en schrijf u in via onderstaande link: https://www.unicef.nl/help-mee/steun-met-tijd/word-vrijwilliger/gastlessen-in-het-basisonderwijs.

U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes