Seychellen 2017

Enkele hoogtepunten van mijn vakantie in Seychellen. Een bezoek aan de volgende eilanden:

1) Praslin

2) La Dique

3) Mahé

4) Cousin

5) Curieuse

6) Saint Pierre

7) Cerf Island

8) Moyenne Island

9) Bird Island

10) Coco Island

11) Félicité Island

12) The Sister Islands

Dag 1 en 2: Vertrek en aankomst in Praslin:

Dag 3: Een bezoek aan Coco, Félicité en Sister islands. De boottocht brengt je niet ver van La Digue, waar de rijke diepten van Coco, Félicté en Sister Islands een echt natuurlijk aquarium zijn en een spectaculaire plek om te snorkelen. Je snorkelt rond het mooiste mariene park in de Indische Oceaan genaamd Coco Island Marine Park. Je snorkelt rond de twee eilanden Coco en Félicité en je gaat barbecueën op een zustereiland (Big Sister).

Dag 4: Een bezoek aan Cousin, Curieuse en Bird island. Deze excursie biedt de mogelijkheid om dit succesverhaal over natuurbehoud persoonlijk te bezoeken en Cousin Island zelf te ontdekken! Het perfecte en succesvolle huwelijk tussen toerisme en natuurbehoud. Nature Seychelles, de organisatie die het eiland Cousin beheert, bevordert het ecotoerisme van het eiland als een middel om het behoud te financieren. De slogan van Cousin Island luidt: “Het eiland dat bij vogels hoort, mensen zijn welkom”. Het eiland Cousin is één van de natuurgebieden op de Seychellen die meer bezoekers kan herbergen, maar omdat het een reservaat is, worden de aantallen door een strikte mate van sluiting van het eiland beheerst. In de namiddag en in het weekend is het eiland gesloten voor toeristen. “Alleen door een hoge kwaliteit van het toerisme kan Cousin Island zijn toeristische reputatie behouden als één van de belangrijkste bestemmingen voor ecotoerisme in de westelijke regio van de Indische Oceaan”, zei Dr. Nirmal Shah, de Chief Executive Officer van Nature Seychelles.

Hoewel Cousin Island voortdurend een hoge toeloop van plezierjachten ontvangt die aan de kust meren, claimt Nature Seychelles dat de impact van het toerisme laag tot nul is. Dr. Nirmal Shah benadrukte dat “er geen boten mogen landen op Curieuse Island, ze liggen allemaal afgemeerd buiten koraalriffen en het zijn de rangers van Nature Seychelles die gemandateerd zijn om bezoekers over te plaatsen van hun respectieve charters of jachten van en naar het eiland.” De impact wordt verder gecontroleerd op de eilandroutes en de biodiversiteit door middel van rondleidingen door rangers die speciaal door het eiland Cousin zijn aangewezen. Toeristen hebben geen enkele mogelijkheid om zelfstandig op het eiland rond te wandelen. “Het management en het personeel zijn zich ten volle van hun verantwoordelijkheden bewust. Zij leveren voor de Seychellen een toevluchtsoord voor de flora en fauna. Voorts zijn zij een voorbeeld aan de wereld als het gaat om het beheren van een natuurreservaat. Daardoor blijft er een perfect huwelijk tussen toerisme en natuurbehoud in stand”, zegt de minister van Toerisme en Cultuur van de Seychellen, de heer Alain St. Ange.

Dag 5: Een bezoek aan Vallée de Mai en Anse Lazio. De mysterieuze Vallée de Mai op Praslin is sinds 1983 een Unesco Werelderfgoed. Hier kun je de zeldzame Coco de Mer (een bijzondere kokosnoot met vrouwelijke vormen), een lokale palmsoort ontdekken. Ooit beschouwden de Britten dit gebied als de oorspronkelijke Tuin van Eden. Anse Lazio wordt vaak omschreven als een van de twee mooiste stranden van Praslin, de andere is Anse Georgette, welke op privé terrein ligt.

Dag 6: Deze dag stond in het teken om Praslin te verkennen met de auto en een dienst bij te wonen in de Saint Matthews Church. Praslin in met een lengte van 7.5 km en een breedte van 5.5 km het één na grootse bewoonbare eiland van de Seychellen. Op het eiland vind je een aantal kleine dorpjes, waarvan Anse Volbert het grootste is. Anse Lazio is een strand aan de noordwestkust van het eiland Praslin, het op een na grootste eiland van de Seychellen. Het is een van de populairste en meest bezochte stranden van het land. Het strand ligt aan de Chevalierbaai en wordt begrensd door grote granietrotsen aan beide uiteinden.

In de geschiedenis van de Seychellen zijn er twee gebeurtenissen met verstrekkende gevolgen: de afschaffing van de slavernij in 1835 en de vestiging van de rooms katholieke kerk in 1953. In de avonduren heb ik een dienst bijgewoond in de Saint Matthews Church.

Dag 7: Vertrek naar La Dique. Op het eiland heb ik de Union Estate Park bezocht en Anse Source d’Argent. Union Estate is een voormalige kokosnoot- en vanilleplantage op La Digue. Nog tot 1980 werden hier echt kokosnoten gekweekt om copra te produceren, waarvan kokosolie wordt gemaakt. Er is nog een authentieke copramolen met ossenstel aanwezig zodat je kan zien hoe het werd gemaakt. Het plantagehuis is een de oudste voorbeelden van Franse architectuur hier, en ook het kerkhof van de eerste bewoners ligt in het domein. Vanille wordt enkel nog op kleine schaal gekweekt; pollinatie moet handmatig gebeuren bij gebrek aan bijen.

Anse Source D’Argent bevindt zich op La Digue, het kleinste van de drie hoofdeilanden van de Seychellen. Dit strand van 1,1 km lang is een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Niet onbegrijpelijk, gezien het prachtige goudwitte zand, imposante granieten rotsen en helderblauwe water. Het strand is niet erg breed en kan bij hoogtij volledig onder water komen te staan. Om op het strand te komen moet je door L’Union Estate wandelen.

Dag 8: Fietstour door La Dique en o.a.  Grand Anse en Petite Anse bezocht.

Dag 9: Vertrek naar Mahé.

Dag 10: Excursie Moyenne Island. Tijdens deze excursie maak je kennis met het onderwaterleven in het St. Anne Marine Park. In het gezelschap van een gids leer je over de flora en fauna die het gebied bewonen, inclusief roggen, schildpadden en babyscherven. In de middag ga je lunchen op het eiland Moyenne, een beschermd natuurgebied met meer dan 100 bedreigde schildpadden. In de avonduren heb ik de avondmarkt bezocht waar live muziek, dans en souvenir tentjes waren.

Dag 11: Deze dag stond in het teken van het bezoeken van de Craft Market, de Takamaka waar Seychelles Rum wordt gemaakt, enkele stranden (Anse La Blague, Anse Lazio, Cote d’Or Beach, Grande Anse), de Spice Garden, de Ruins of Venn’s Town en de Sri Navasakhti Vinayagar Temple.

Dag 12: Deze dag stond in het teken om het centrum te verkennen. Op deze dag heb ik o.a. de Natural History Museum, National Library en National Cultural Center en de Botanical Garden bezocht. Daarnaast heb ik enkele overheidsgebouwen bezocht waaronder het parlement en paleis van justitie.

Dag 13: De dag voor vertrek de lokale markt bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes