10-jarig Jubileum en Diaspora Dey PSD

Op 26 november 2023 vierde het Platform Surinaamse Diaspora (PSD) haar tienjarig jubileum. Dit viel samen met de Onafhankelijkheidsdag van Suriname. Dit evenement, muzikaal omlijst door Sabroso, bood een gelegenheid voor de Surinaamse diaspora en andere geïnteresseerden om samen te komen.

Het PSD heeft sinds de oprichting door vooraanstaande Surinaamse organisaties in Nederland zich gericht op kwesties die direct invloed hebben op de Surinaamse gemeenschap, zowel lokaal als wereldwijd. Belangrijke onderwerpen zoals sociale voorzieningen, de rechten van inheemse volkeren, geschiedenis, ondernemerschap, reizen en gezondheidszorg werden belicht.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte de president van Suriname, Zijne Excellentie Chandrikapersad Santokhi, het belang van samenwerking tussen de Surinaamse diaspora en het land, met het oog op versterkte ministeriële en sectorale ondersteuning tijdens de tweede helft van de regeringstermijn. Hij spoorde aan tot verhoogde betrokkenheid van de diaspora, met de intentie om samen succes te behalen. De president nodigde de diaspora uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname en sloot af met een felicitatie voor de 48 jaar staatkundige onafhankelijkheid, een teken van nationale trots en eenheid.

De samenkomst benadrukte de waarde van samenwerking binnen de Surinaamse diaspora. De uitnodiging van Robby Makka en het bestuur aan de leden van VHP NL wordt erg gewaardeerd en helpt bij het voeren van goede gesprekken over hoe Suriname verder kan groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes