48e onafhankelijkheidsviering

In het kader van de 48e onafhankelijkheidsviering van de Republiek Suriname, hebben de Ambassadeur van de Republiek Suriname, Z.E. Rajendre Khargi en mevrouw Amrita Sietaram, samen met genodigden, waaronder vertegenwoordigers van VHP NL, een bijzondere uitvoering bijgewoond van ‘Boni – De Musical’ in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Deze indrukwekkende musical bracht het verhaal van Boni, een sleutelfiguur in de strijd tegen slavernij en ongelijke behandeling in Suriname. De uitvoering belichtte zijn jeugd in de binnenlanden en zijn opkomst als leider in de strijd tegen de Nederlandse kolonisten vanuit Fort Boekoe.

De Ambassadeur van de Republiek Suriname, Z.E. Rajendre Khargi, benadrukte tijdens het evenement het belang van dergelijke culturele uitingen: “Het is essentieel dat wij onze geschiedenis blijven vertellen en vieren, zodat de lessen en de inspiratie die het biedt, niet verloren gaan. ‘Boni – De Musical’ biedt niet alleen vermaak, maar ook educatie en reflectie op een belangrijk hoofdstuk van onze nationale geschiedenis.”

De thema’s van de musical omvatten Boni’s ongrijpbare aanwezigheid in de jungle, zijn intense confrontatie met de kolonisten, en zijn blijvende invloed als een geest van verzet en hoop. De voorstelling stelde de vraag of Boni’s strijd uiteindelijk een overwinning of nederlaag was, een vraag die blijft inspireren en tot nadenken stemt.

Met ‘Boni – De Musical’ werd de avond een symbool van culturele trots en historisch bewustzijn. Het was een moment waarop de Surinaamse gemeenschap in Nederland samenkwam om de onafhankelijkheid van Suriname te herdenken en te vieren, en tegelijkertijd een brug te slaan tussen het verleden en het heden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes