Project Mondkapjes Suriname 2021

Momenteel zit Suriname aan het begin van een derde golf van Covid-19. Kern Rijnmond heeft in samenwerking met de heer Shaam Drigpal, de heer Manodj Drigpal en de heer Bidjai Thakoersingh (directeur van ABS Car House NV) 20.000 mondkapjes aan Suriname gedoneerd. Een aantal mondkapjes zijn inmiddels al gedistribueerd aan de volgende partijen:

 • 1800 mondkapjes is geschonken aan de heer Mahinder Jogi
 • 4500 mondkapjes is geschonken aan de president Chan Santokhi
 • 1500 mondkapjes is geschonken aan mevrouw Niesha Jhakry
 • 1500 mondkapjes is geschonken aan DC Shardha Gobardhan
 • 500 mondkapjes is gedoneerd aan een politiebureau in Nickerie
 • 450 mondkapjes is gedoneerd aan 5 lagere scholen en 4 VOS scholen in
  Commewijne (elke school krijgt 50 mondkapjes)
 • 1000 mondkapjes is geschonken aan Lelydorp
 • 1000 mondkapjes is geschonken aan Geyersvlijt
 • 1000 mondkapjes is gedoneerd aan Wageningen
 • 1500 mondkapjes is gedoneerd aan de heer D. Sharman

Daarnaast hebben de samenwerkende partijen de overige mondkapjes aan huishoudens gedoneerd die onder de armoedegrens leven en het niet kunnen permitteren om een mondkapje te kopen.

Speciale dank voor het mogelijk maken van dit project gaat uit naar de heer Bharat Dangi uit India die de mondkapjes heeft geschonken en verscheept naar Suriname.

De coronacrisis in Suriname begon op 13 maart 2020 toen de eerste besmetting in het land werd vastgesteld. Suriname wordt als een risicoland gekwalificeerd voor de coronapandemie vanwege de ‘zwakke’ gezondheidszorg. Landen als Suriname hebben het moeilijker om het virus in een vroeg stadium op te sporen en te beheersen.

Stichting Kern VHP Rijnmond heeft daarom besloten om samen met een ieder die Suriname een warm hart toedraagt projecten te realiseren om Suriname in deze zware strijd te ondersteunen.

Mocht u aan projecten van Kern Rijnmond willen bijdragen dan kunt u zich aanmelden bij het bestuur van Kern Rijnmond door een mail te sturen naar: vhp.rijnmond@gmail.com.

Bij voorbaat dank namens het bestuur van Kern VHP Rijnmond.

Op de foto’s hieronder worden mondkapjes aan mensen gedoneerd die voor een vaccin zijn gekomen te Ressort Blauwgrond.

Mondkapjes te Wageningen gedoneerd

Mondkapjes gedoneerd door RR lid Sharda te Blauwgrond aan de Brandweer kazerne en politiebureau en aan een stichting waar gehandicapten verblijven die zelfvoorzienend zijn en via de stichting hun eigen kost verdienen.

500 stuks mondkapjes gedoneerd door Oneal Kasdi aan de heer Cliff Rasidin, de School leiding van de Johannes Vrolijkschool (Scholen complex Lelydorp).

Daarnaast heeft Oneal Kasdi 200 mondkapjes aan inspecteur Benito Sodjo van Politiebureau Lelydorp gedoneerd.

Tot slot heeft Oneal Kasdi 200 mondkapjes aan mevrouw Mavis Kali gedoneerd van de Afakaschool te Lelydorp. Tevens zijn 100 stuks mondkapjes aan mensen te Lelydorp gedoneerd die het nodig hadden.

Mondkapjes te ressort Meerzorg gedoneerd aan de GLO scholen door RR Meerzorg. Bijzondere dank aan Sunaina Mohan en Mona Sewradj voor hun inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes