Milan Summer Festival 2019

Op de tweede dag van het Milan Summer Festival in Den Haag, zondag 4 augustus, werd een bijeenkomst gehouden. VHP voorzitter Nederland, de heer Soedamah Lachman gaf aan dat we blij zijn, VHP voorzitter Chan Santokhi, in ons midden te hebben, want de politieke strijd in Suriname is moeilijk en hard. VHP Nederland vraagt uw steun om de VHP in Suriname te ondersteunen door uw familie, vrienden en kennissen te vragen, te stemmen op het enige alternatief, namelijk, de VHP, die groeit en bloeit, aldus Soedamah.

VHP voorzitter Chan Santokhi, gaf te kennen dat hij erg trots is om in het midden te zijn van de diaspora gemeenschap. De VHP voorzitter zei dat het aftellen is begonnen, nog 10 maanden te gaan naar 25 mei 2020. Het aftellen houdt in dat het nu tijd is dat de diaspora de VHP gaat ondersteunen. De VHP voorzitter zei dat hij elke dag hoort dat de diaspora geen stemrecht heeft, u heeft degelijk een stem, laat u uw stem in de resterende 10 maanden luidkeels horen dat jullie Suriname niet in de steek gaan laten en spoor alle Surinamers aan (uw vrienden, uw kennissen, eenieder) om het land Suriname te redden.

Er is maar één redder om het land Suriname te redden en dat is de Oranje beweging, die in feite in alle districten een beweging opgang heeft gebracht. We zijn vandaag hier om de Oranje Beweging te mobiliseren, jullie zijn hier ook bekend met een Oranje beweging, maar met een leeuw, in Suriname is het de olifant.
Deze politieke strijd is een historische strijd. U als diaspora gemeenschap moet niet vergeten dat onze voorouders naar Suriname gekomen zijn met slechts een tas, een tas met spullen, durf en moed, dharma, hun taal en zonder geld. Met zweet en bloed hebben ze Suriname opgebouwd voor ons en we gaan met diezelfde strijd Suriname voor ons en voor de volgende generatie opbouwen.

Vandaag de dag gaat het heel erg slecht met Suriname, we gaan diezelfde strijd van onze voorouders leveren om Suriname gezond en welvarend te maken. We gaan Suriname terug geven aan het volk, jullie als diaspora zijn erbij, we gaan het land niet in de steek laten. Met de strijd van de VHP, brengen we het land ook terug naar de diaspore gemeenschap. Verliest u de hoop niet!

We gaan Suriname weer bloeiend en welvarend maken, we gaan dat samen doen. We gaan dat doen met één miljoen Surinamers waarvan 550.000 in Suriname woonachtig zijn, 450.000 buiten Suriname en 380.000 hier in Nederland. We hebben jullie allemaal hard nodig, we gaan het land Suriname vooruitbrengen waarbij jullie allemaal ook profijt van zullen hebben.

U als diaspora gemeenschap, uw familie, uw vrienden en een eenieder zullen gelukkig zijn. Suriname is ook van de diaspora gemeenschap, jullie hebben onder zeer moeilijke omstandigheden in Suriname gewerkt en uiteindelijk moeten vertrekken. Ik ben bijzonder dankbaar dat jullie hier gekomen zijn en iets hebben opgebouwd.

Namens de VHP wil ik u bedanken voor de bijdrage die u aan de VHP heeft geleverd. Ik zie hier VHP’ers, allemaal personen, wiens ouders of voorouders in het verleden voor de VHP hebben gestreden. VHP bestaat nu 70 jaar. Dit bestaan heb ik aan jullie te danken. Dankzij jullie bijdrage is de VHP groot geworden, aldus de VHP voorzitter.

VHP een oude partij maar met een jonge geest, een partij met nieuwe visie, de VHP is hoop en de toekomst van het land Suriname.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s door Ranjan Akloe & VHP Nederland

Bron: VHP Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes