Jubileumboek 70 jaar VHP

Op 16 januari 2019 vierde de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) haar 70-jarig bestaan. De markante momenten in de geschiedenis van de VHP zijn in het ‘Jubileumboek 70 jaar VHP’ vervat met als doel de samenleving meer kennis te verschaffen over de ontwikkelingen van één van de weinige partijen die zo een lange geschiedenis kent.

De inhoud van het boek bestaat uit drie delen: het verleden, heden en de toekomst. Het eerste deel van het boek beschrijft de voorgeschiedenis van de partij. Besproken onderwerpen zijn onder andere de oprichting van de partij, het handelen van de partij tijdens de overname van de totale regeermacht door de militairen in 1980, de regeerverantwoordelijkheden van de partij van 1958 tot 1967 in drie verschillende kabinetten en de concrete bijdrage aan gerealiseerde projecten in verschillende districten. Denk hierbij aan openlegging van nieuwe landbouwarealen, projectuitvoering landsanering, Commewijneplan, etc.

In het tweede gedeelte van het boek wordt onder andere ingegaan op de bijdrage van de partij aan de ontwikkelingen van de infrastructuur vanaf 1947, het stimuleren van ondernemerschap en het buitenlands beleid.

In het laatste deel komen onder andere de uitgangspunten van de partij, de ambities, de vijf programmalijnen van de partij als basis van het verkiezingsprogramma en uitdagingen bij het verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid in het jaar 2020 aan de orde. Op 25 mei 2020 gaat de VHP voor een electoraal mandaat van minstens 28 zetels. De VHP kiest in zijn aanpak voor de waarden die de Surinaamse bevolking belangrijk vinden: de vrijheid jezelf te zijn, investeren in mensen, volop kansen krijgen, samen delen en denken aan de toekomst. De inzet van de partij voor een nieuwe regeerperiode omhelst geen valse beloftes, maar een geloofwaardige politiek. De VHP zal bewijzen dat politiek van vrijheid en verbondenheid de baas kan zijn boven politiek van verdeeldheid, uitsluiting en discriminatie want…

Samen staan we sterker!

Het Jubileumboek 70 jaar VHP is verkrijgbaar via Secretariaat VHP NEDERLAND. Prijs € 15,– excl. portokosten. Overmaken op bankrekening: NL53 INGB 0006 588470 E-mailadres: vhp.nederland@gmail.com// Telefoonnummer: 0655375453

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s door Ranjan Akloe & VHP Nederland

Bron: VHP Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes