Evaluatiedocument 2019 VHP NL

De Surinaamse gemeenschap in Nederland is zeer betrokken bij de komende verkiezingen in Suriname. Zo constateerde de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, aan het einde van zijn bezoek aan Nederland. Ook van de kant van de Nederlandse politiek, het bedrijfsleven en vanuit maatschappelijke organisaties bemerkt hij een groeiende betrokkenheid. “Suriname is weer op de radar en het is voor eenieder duidelijk dat de komende verkiezingen beslissend zijn voor de toekomst van Suriname,” aldus Santokhi.

Tijdens zijn bezoek ontving Santokhi tal van personen en organisaties die elk op hun eigen wijze willen bijdragen aan een positieve wending in Suriname. “Van een jonge derde generatie Surinaamse kinderen tot aan maatschappelijke organisaties. Iedereen is vanuit zijn eigen perspectief betrokken en wil steunen.

In zijn interacties met de Surinaamse diaspora hield Santokhi de aanwezigen steeds voor dat ze weliswaar geen ‘stemrecht’ hebben, maar wel een ‘stem’. “Gebruik die stem om familie en vrienden te steunen bij het maken van een goede keus om Suriname te redden voor de komende generaties. Dat is waar deze verkiezingen omgaat.”

De VHP-voorzitter heeft van vele kanten toezeggingen gekregen vanuit de Surinaamse diaspora die op verschillende terreinen bereid is haar expertise in dienst te stellen van de ontwikkeling van Suriname. “We gaan Suriname ontwikkelen met 1 miljoen Surinamers, met zij die in Suriname wonen en allen die in het buitenland zijn. Op vrijwel elk terrein is steun toegezegd vanuit onze eigen mensen. Een nieuwe regering met de VHP voorziet ook een speciaal directoraat dat expertise en investeringen vanuit de diaspora zal faciliteren.” Die betrokkenheid blijkt onder andere uit de vele donaties die zijn gedaan vanuit de diaspora, de vele lezingen die georganiseerd zijn en de publicaties die uitgegeven zijn. In het document hieronder zal verder worden ingezoomd op al deze activiteiten die in het jaar 2019 door VHP Nederland zijn georganiseerd.

Het document kunt u hieronder raadplegen.

VHP evaluatie document 2019

Document is samengesteld door Tina Jakoeb

Foto’s door Ranjan Akloe & VHP Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes