Diasporareceptie president Santokhi

Op 11 september jl. is er een receptie gehouden in de Lourdes Kerk in Den Haag ter afsluiting van het meerdaagse werkbezoek van president Santokhi. Tijdens de receptie heeft de president (zoals aangekondigd bij de welkomstbijeenkomst in zalencentrum Opera in Den Haag op 6 september jl. dat hij een cadeau had voor de diaspora gemeenschap), de aanwezigen verrast met bijzondere nieuws dat zij vanaf 1 oktober 2021 visumvrij mogen reizen naar Suriname. Alle personen die in Suriname zijn geboren, maar met hun kinderen in een ander land verblijven mogen vanaf 1 oktober 2021 visumvrij reizen naar Suriname. Ook zal er een business visum geïntroduceerd worden voor ondernemers die zaken willen doen in Suriname.

Verder stond er tijdens het werkbezoek van de president diverse andere activiteiten op het programma zoals o.a. ontvangst door koning Willem-Alexander en een afvaardiging van het kabinet onder leiding van premier Mark Rutte, een ontmoeting met Femke Halsema, een bezoek aan Wageningen University & Research (WUR), kranslegging bij het migratie monument (Den Haag) en Slavernijmonument in Amsterdam.

Het werkbezoek was onder andere bedoeld om banden aan te halen met de in Nederland wonende diaspora gemeenschap. Hierbij riep de president de diaspora gemeenschap op om mee te helpen met het wederopbouwen van Suriname. Het Diaspora Instituut Nederland (DIN) zal in dit kader een belangrijke rol vervullen door een goed gestructureerd diasporabeleid te ontwikkelen en de uitdagingen die er nu zijn voor de diasporagemeenschap om optimaal ingezet te worden, weg te nemen, aldus de president.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes