Bermuda 2015

Enkele hoogtepunten van mijn vakantie in Bermuda:

1) The Town of St. George
2) City of Hamilton
3) Royal Naval Dockyard
4) Fort Hamilton
5) Bermuda National Park
6) Walvis spotten
7) Gates Fort park
8) Bermuda National Gallery
9) Natural History Museam
10) The Crystal Caves of Bermuda
11) Gibbs Hill Lighthouse Park

Dag 1: Aankomst in hotel Grotto Bay. Het hotel beschikt over 201 gerenoveerde kamers met op maat ontworpen meubels, een tropische inrichting en een marmeren badkamer. Voorzieningen op de kamer bestaan ​​uit een koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank, minikoelkast, föhn, leeslampjes en een kluis. In het hele resort is gratis WiFi beschikbaar. Het resort beschikt ook over een zwemgrot, een watersport- en duikwinkel, tennis, lokaal amusement, brom- en autoverhuur, een 24-uursfitnessruimte, dagelijks gratis afternoon tea en twee van de beste golfbanen van Bermuda in de buurt. Het resort ligt op loopafstand van de Swizzle Inn, Baileys Bay Ice Cream Parlor, Crystal Caves, wandelpaden, Blue Hole Nature Reserve en Walsingham Jungle en op slechts 7 minuten rijden van de historische stad St. Georges (een UNESCO-werelderfgoed).

Dag 2: Op de eerste dag zelf op zoek gegaan naar lokale trekpleisters. Op deze dag een bezoek gebracht aan Fort Hamilton en kennisgemaakt met de lokale keuken. Later op de dag de haven en binnenstad bezocht inclusief enkele overheidsgebouwen en een bezoek gebracht aan de Bermuda Underwater Exploration Institute. In dit instituut leer je waarom er een “Bermuda Driehoek” bestaat en waar alle scheeps- (en vliegtuig)wrakken liggen. De nieuwste tentoonstelling is alles wat je moet weten over de mysterieuze Bermudadriehoek! Je vindt hier ook met koraal ingelegde munten en andere schatten die uit scheepswrakken zijn gehaald, een gesimuleerde duik, een verbazingwekkende verzameling zeeschelpen en tentoonstellingen die het mysterieuze zeeleven van de zeebodem onthullen.

Fort Hamilton: Fort Hamilton ligt aan de rand van Hamilton City met uitzicht op de weelderige tuinen en de haven. Het werd gebouwd in 1870 om de haven van Hamilton te beschermen en vormde een verdedigingslinie voor de westelijke Royal Naval Dockyard. Je moet binnenkomen via een houten brug. De grote kanonnen die de haven van Hamilton bewaken, hoefden nooit te worden afgevuurd om vijandelijke aanvallen te verdedigen. Lange tunnels in de diepte waren oorspronkelijk gegraven als de beschermde routes waardoor de munitie werd aangevuld. Ze leiden ook tot een 30 meter brede, diepe gracht rond het fort. Dit was ooit een droge gracht en fungeerde als de eerste lijn van bescherming tegen bemande aanvallen.

Dag 3: Op deze dag heb ik samen met een gids de natuur van Bermuda verder verkend en bezocht ik de beroemde ‘Pink Sand Beaches’. In de namiddag heb ik een bezoek gebracht aan een community center waar er een optreden was van een culturele traditie genaamd Gombey. Deze traditie stamt uit de vroege 1800 en is een kleurrijke mix van de Afrikaanse, Inheemse, Caribische en Britse culturen. De Gombeys die we vandaag zien, zijn het resultaat van talenten en tradities die door de eeuwen heen zijn doorgegeven, met groepen van meerdere generaties die verbonden zijn met een bepaalde familie. De Bermudian Gombey werd erkend als zijn eigen aparte Bermudiaanse kunstvorm tijdens een UNESCO Culturele en Conservatieconferentie in 1970. Het woord Gombey is afgeleid van een Afrikaans woord dat ritme of drum betekent, en de drummers zijn een essentieel onderdeel van de voorstelling, vaak vergezeld van een bierfles. Elke groep heeft een kapitein die een fluitje gebruikt om de dansers te instrueren en vaak een zweep bij zich heeft; opperhoofden antwoorden aan de kapitein, dragen tomahawks en instrueren de krijgers terwijl ze een bijbels verhaal spelen of solo of in paren dansen. De levendige kostuums hebben een hoge hoofdtooi met pauwenveren en de versierde capes zijn uniek voor elke Gombey.

Pink Sand Beaches: De totale lengte van de kustlijn van Bermuda is ongeveer 64 mijl en daar zijn ongeveer 34 fantastische openbare stranden. Sommige hebben lange zandvlakten, sommige zijn slechts kleine baaien omgeven door rotswanden, verschillende stranden hebben prachtige riffen, terwijl andere grote rotsformaties op het water hebben die een schilderachtige omgeving creëren. En er zijn stranden op eilanden voor de kust die afgelegen en ongerept zijn. De stranden van Bermuda staan ​​bekend om hun roze zand. Hoewel alle stranden niet roze zijn, hebben de meeste stranden aan de zuidkust van Bermuda roze zand. De roze kleur wordt veroorzaakt door rode minuscule organismen die onder de koraalriffen groeien en op de oceaanbodem afsterven. Deze worden samen met koralen en schelpen aangespoeld, vermengd met zand en creëren de roze tint. Het deel van de zuidkust tussen Horseshoe Bay Beach en Warwick Long Bay heeft de beste roze zandstranden.

Dag 4: Deze dag stond in het teken van walvissen gaan spotten op zee. Het is een excursie die je van te voren dient te boeken. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald en rond 18.00 is de excursie weer afgelopen. Eten en drinken is inbegrepen in de prijs en als je geluk hebt, doen ze ook een rondje om het gehele eiland! Elk voorjaar zwemmen ongeveer 10.000 migrerende bultruggen langs de roze kusten op weg naar koelere wateren in het noorden voor de zomermaanden. Terwijl ze passeren, maken deze migrerende walvissen een pitstop in Bermuda, waardoor de lokale bevolking en bezoekers de kans krijgen om deze walvissen zowel van een afstand als van dichtbij te zien. Deze bultruggen brengen hun winters door in de warme wateren van het Caribisch gebied en reizen naar de koelere wateren van Canada, IJsland en Groenland om zich tijdens de zomermaanden te voeden.

Dag 5: Als je naar de oostkust van het eiland gaat, kan je naar het oude St. George gaan inclusief het plein voor de oude (en gerenoveerde) ‘Town Hall’. Hier kom je in aanraking met de oude koloniale gebouwen en wordt op bepaalde tijdstippen een scène uit de oudheid nagespeeld. Verder kan je onder begeleiding van een gids of zelfstandig de oude stad verkennen. Ook is het mogelijk om de ‘Alexandra Battery’ en Fort St. Catherine te bezoeken, oude forten en verdedigingswerken van het eiland om indringers (schepen) te weren.

Town Hall is gelegen aan de oostkant van King’s Square in St. Georges Bermuda. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1782 tijdens de Britse koloniale tijd. Hier komen de burgemeester van de stad en de gemeente regelmatig bijeen om beslissingen te nemen over de administratieve aangelegenheden van de stad.

Dit is wat je onder andere van binnen zult zien:

1) In 1998 werd een plavuizensteen aangevoerd uit de geboorteplaats van Sir George Somers in Engeland en bij de ingang van het stadhuis gelegd. Somers was de grondlegger van Bermuda, wiens schip Sea Venture in een storm terechtkwam en ten onder ging aan de kust van St. George.

2) Portretten van eerdere burgemeesters van de stad St. Georges. Al meer dan 100 jaar houden burgemeesters de gemeenteraadsvergaderingen op het gemeentehuis.

3) Bermuda cederhouten meubels, stoelen en tafels, samen met Mayor’s Throne.

4) Een schilderij uit 1861 van St. George Harbor, gemaakt door Edwin James, een beroemde Britse kunstenaar die in de stad woonde.

5) Brieven van koningin Elizabeth II, enz.

Alexandra Battery biedt een prachtig uitzicht op de noordkust en het scheepskanaal dat het beschermde. Net onder het fort ligt Frobisher’s Buildings Bay, waar de Deliverance werd gebouwd van 1609 tot 1610 door de overlevenden van het scheepswrak Sea Venture. Er is hier wat zeeglas te vinden, maar het is niet toegestaan om het van het strand te verwijderen.

Fort St. Catherine werd vijf keer herbouwd, de laatste keer aan het einde van de 19e eeuw, toen Bermuda de belangrijkste basis voor de Royal Navy op het westelijk halfrond was geworden en een groot militair garnizoen met talloze forten en batterijen nodig had om het te beschermen. Tegenwoordig herbergt het fort een museum gewijd aan de Bermudiaanse geschiedenis, met name het militaire aspect. Als gevolg van hun historische betekenis, met vestingwerken die de volledige vier eeuwen Engelse nederzetting in de Nieuwe Wereld beslaan, staat deze fort samen met St. George’s Town op de lijst van UNESCO-werelderfgoed locatie.

Dag 6: De Bermuda Aquarium, Natural History Museum & Zoo heb ik op deze dag bezocht. Naast de vele (exotische) dieren wordt hier ook uitleg gegeven over de natuur, de natuurlijke barrière waarmee het eiland beschermd is en wat je allemaal kan doen om de natuur te beschermen en te behouden. In de avond heb ik een tweetal tentoonstellingen bezocht in de Bermuda National Gallery. De eerste was een tentoonstelling van vele groter kunstenaars waaronder ook stukken van Rembrandt. Bij de tweede tentoonstelling was kunst te bezichtigen die gemaakt was door de kinderen van de verschillende basisscholen.

Dag 7: Bermuda kent natuurwonderen in de vorm van kristalgrotten. Deze groten zijn al meer dan 1,6 miljoen jaar oud en zijn per toeval ontdekt tijdens een potje cricket, waarbij een bal verloren raakte en de twee spelende kinderen (Carl Gibbons en Edar Hollis) op de grotten stuitten. Op deze dag regende het erg hard, maar dat weerhield mij niet om de vuurtoren van het eiland te beklimmen! Tot slot heb ik op deze dag een oude opslagplaats (Royal Naval Dockyard) bezocht, waar schepen vroeger aanmeerden en hun goederen losten, dan wel bevoorraadden. Tegenwoordig is deze plek een toeristische trekpleister geworden met tal van souvenirwinkels, waarbij je als toerist kan zien hoe ze de verschillende voorwerpen maken. Op deze plek meren ook de grote cruiseschepen aan, dus tijdens hoogseizoen is het hier vol met mensen. Niet ver van deze opslagplaats zijn ook de oude barakken, die je voor een deel nog kan bezichtigen. Echter vanaf een bepaald punt zijn de deuren op slot. Binnen dit terrein is namelijk de gevangenis van het eiland gevestigd.

Dag 8: Op de dag van vertrek had ik nog een hele ochtend en middag. Ik ben toen weer gegaan naar Royal Naval Dockyard om een aantal kunstenaars te bezoeken die glaswerken maakten. Ook heb ik nog snel een bezoek gebracht aan de lokale kerk, welke deze dag geopend was, waardoor het mogelijk was de prachtige kerk van binnen te bekijken.

Royal Navy Dockyards (beter bekend als Royal Dockyards) waren staatshaven waar schepen van de Royal Navy werden gebouwd, gestationeerd, gerepareerd en omgebouwd. De Dockyard was de belangrijkste basis van de Royal Navy in de West-Atlantische Oceaan tussen de Amerikaanse onafhankelijkheid en de Koude Oorlog. Bermuda had een centrale positie en werd vaak gebruikt als marinebasis voor veel Europese schepen sinds de nederzetting in 1609 door Engeland. Bermudaanse kapers speelden een belangrijke rol in veel oorlogen na de nederzetting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes