Inauguratiebijeenkomst VHP Nederland

OP 16 juli jl. heeft de regering van de heer Bouterse het presidentschap officieel overgedragen aan de heer Chan Santokhi. Vanwege de Coronacrisis was het voor velen binnen de diasporagemeenschap niet mogelijk om naar Suriname af te reizen en daar de inauguratiebijeenkomst van de heer Chan Santokhi bij te wonen.

VHP Nederland heeft in dit kader een besloten bijeenkomst georganiseerd en alle leden uitgenodigd inclusief de voorzitters van de andere coalitiepartijen (NPS en Pertjaja Luhur) om de inauguratie live te volgen onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast hebben enkele leden een interview afgegeven aan het landelijk dagblad Parool. Voor het interview kunt u hier klikken.

Ook heeft VHP Nederland op deze bijzondere dag een delegatie van de OFBJP mogen verwelkomen. OFBJP staat voor de Overseas Friends of BJP (Bharatiya Janata-partij, één van de grootste hindoenationalistische politieke partij in India waarvan premier Narendra Modi de partijleider is). De BJP is een netwerk die overzeese Indiërs met elkaar verbindt en wordt door de afdeling buitenlandse zaken van de BJP in New Delhi gecoördineerd.

In hun speech gaven ze aan trots te zijn dat dat de heer Chan Santoki, iemand die oorspronkelijk uit de Indiase familie afstamt en Indiase bodem afkomstig is, de president van Suriname is geworden. Het is niet alleen een overwinning op basis van de inzet van de diasporagemeenschap, maar ook andere factoren zoals transparantie, respect voor normen en waarden, cultuur en eerlijkheid spelen een belangrijke rol in deze.

De belangrijke boodschap van de OFBJP aan de diasporagemeenschap:

“A good leader needs your support to win but a great leader needs your support after he has won to make and build the country that you all truly deserve so please continu to support mr. Santokhi to realize all your dreams and to build your Suriname”. I hope the friendship between Bharat and Suriname goes to new hights.

U kunt het gehele toespraak hieronder beluisteren:

VHP kern Rijnmond werd vertegenwoordigd door Tina Jakoeb en collega Kries Bandhoe. Op de vraag wat de inauguratie voor Tina Jakoeb heeft betekent en wat haar volgende uitdaging is, heeft ze geantwoord dat het een moment is van vreugde en vooral hoop. Ze is erg trots op de heer Santokhi en hoopt van harte dat hij het vertrouwen die het volk hem gegeven heeft niet zal schaden en een mooi en welvarend Suriname zal doorgeven aan een ieder die Suriname een warm hart toedraagt.

Tina Jakoeb zal zich te allen tijde, zowel op persoonlijke titel als secretaris van VHP Nederland en lid van kern Rijnmond ten dienste blijven stellen om de moederpartij te ondersteunen waar nodig.

Een persbericht omtrent deze bijeenkomst kunt u teruglezen op srherald.com en GFC nieuws.

Beluister hieronder haar volledige toespraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes