België 2018

Enkele hoogtepunten van mijn vakantie in België (Durbuy):

1a) Radhadesh

ab) Kasteel van Durbuy

1c) De Falize rots

1d) Tortuga Bar

1e) Vieux

Enkele hoogtepunten in Brussel:

2a) Het Atomium

2b) Mini Europa

2c) De grote markt

1) Aankomst en bijkomen in Hotel Eau de Roche.

2a) Rondleiding in Radhadesh. Op een paar kilometer van het stadje Durbuy staat Château de Petite Somme, een unieke kasteel omdat je je eigenlijk een beetje in India waant zodra je het terrein betreedt. Het kasteel stamt uit het einde van de negentiende eeuw. In 1979, op het moment dat het kasteel flink vervallen was, kocht de Internationale Gemeenschap voor Krishna-bewustzijn ISKCON het kasteel op en transformeerde het kasteel tot een spirituele oase. Sindsdien staat het kasteel bekend onder de naam Radhadesh. De Hare Krishna-beweging heeft een tempelkamer ingericht in het hoofdgebouw. Op het landgoed wonen ongeveer 120 volgelingen van Krishna. Radhadesh / Château de Petite Somme is deels opengesteld voor het publiek. Je kunt niet zomaar binnenwandelen, maar je kunt deelnemen aan georganiseerde rondleidingen. Behalve een tocht door het kasteel krijg je veel uitleg over het geloof dat de Hare Krishna-beweging belijdt. Je begint met een korte film waarbij uitgelegd wordt wat de Hare Krishna-beweging inhoudt. Daarna start de werkelijke rondleiding met als hoogtepunt voor velen een bezoek aan de tempelkamer. Daarna kun je, optioneel, via een wenteltrap naar boven. Vanaf het dak van de toren krijg je dan een mooi uitzicht over de omgeving. De rondleiding eindigt in de bakkerij waar je een traditioneel koekje te proeven krijgt. Daarna heb je de kans om producten in de bakkerij of de ernaast gelegen winkel te kopen.

2b) Viering van Krishna Janmashtami in Radhadesh.

Krishna Janmashtami is de dag van verschijning van Lord Krishna, de Allerhoogste Godspersoon, 5000 jaar geleden. Dit festival wordt groots gevierd in heel India. Tegenwoordig zijn vieringen niet alleen in India, maar over de hele wereld en is daarmee een van de grootste festivals van het jaar. Deze dag biedt prachtige kansen om Krishna te behagen door deelname aan dit festival. Je kan hier genieten met zang, dans, ‘bhajans’ en ‘kirtan’. vegetarische ’thalie’ en verschillende soorten ‘mithai’.

3) Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Totdat het zichzelf tot kleinste stad van de wereld uitriep. Deze middeleeuwse stadskern is de afgelopen eeuwen nauwelijks groter geworden en is echt authentiek met de 17e en 18e eeuwse huizen.

3a) Het Kasteel van Durbuy stamt uit de 17de eeuw en is privé bezit waardoor niet toegankelijk is voor publiek.

3b) De Falize rots in Durbuy staat ook wel bekend onder de naam Homalius rots en Anticlinaal. Het hoogste punt van Durbuy bevindt zich boven deze imposante rots. Het is een bijzondere rots die door eeuwen heen ontstaan is. Uit de laatste onderzoeken is gebleken dat de rots meer dan 300 miljoen jaar oud is. De omgekeerde U-vorm is heel bijzonder. Deze vorm ontstaat doordat verschillende kalklagen door druk omhoog worden gestuwd. Dit soort type rots wordt anticlinaal genoemd.

3c) Vieux Durbuy is een aan een schakeling van smalle middeleeuwse straatjes. Deze zijn geplaveid met eeuwenoude stenen en dragen bij aan de middeleeuwse sfeer.

3d) De Tortuga Bar in Durbuy is een unieke kroeg in de Ardennen. Gelegen in het centrum van de kleinste stad ter wereld, is deze kroeg echt de moeite waard. Als je de bar binnenstapt, ben je direct in een wereld vol piraten! Echt super leuk gedaan. De uitbater is verkleed als Captain Jack en staat achter de bar de biertjes te tappen. Er wordt passende muziek gedraaid. Alles staat in het teken van piraten in de Tortuga Bar. Er is een ruime keuze aan dranken. Er staan talloze biertjes op de kaart, vele soorten rum en cocktails. In de Tortuga Bar kan je niet terecht voor een kop koffie of een glas frisdrank en is alleen in het weekend open.

4a) Het Atomium is een iconisch bouwwerk gelegen in Brussel, België. Het werd oorspronkelijk gebouwd voor de Expo 58, de Wereldtentoonstelling die in 1958 in Brussel werd gehouden. Het Atomium is een van de meest herkenbare symbolen van Brussel en een belangrijke toeristische attractie in België.

4b) Mini-Europe is een populaire toeristische attractie in Brussel, België. Het is een miniatuurpark dat een verzameling van beroemde gebouwen en monumenten uit verschillende Europese landen op schaal weergeeft.

4c) Franse architectuur heeft een aanzienlijke invloed gehad op de ontwikkeling van Brussel, vooral tijdens de 19e eeuw. De Franse stijl werd geïntroduceerd in Brussel door architecten en ontwerpers uit Frankrijk, en het werd vaak gebruikt bij de bouw van openbare gebouwen, pleinen en boulevards.

Een van de prominente voorbeelden van de Franse architectuur in Brussel is de Lente- Boulevard Adolphe Max (Boulevard Adolphe Max) in het centrum van de stad. Deze boulevard is vernoemd naar de Belgische burgemeester Adolphe Max en werd aangelegd tijdens een periode van grootschalige stadsvernieuwing in de tweede helft van de 19e eeuw.

4d) De Grote Markt is een van de meest iconische en belangrijke pleinen in Brussel, de hoofdstad van België. Het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en staat bekend om zijn prachtige architectuur, historische gebouwen en levendige sfeer. De Grote Markt is het hart van het historische stadscentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes