België 2018

Enkele hoogtepunten van mijn vakantie in België:

1) Radhadesh

2) Tortuga Bar in Durbuy

3) Kasteel van Durbuy

4) De Falize rots

5) Vieux Durbuy

6) Halle aux blés

7) Récollets

Dag 1: Aankomst en bijkomen in Hotel Eau de Roche.

Dag 2: Deze dag stond in het teken van een rondleiding in Radhadesh, een bezoek aan de oude stad van Durbuy en Tortuga bar.

Op een paar kilometer van het stadje Durbuy staat Château de Petite Somme, een unieke kasteel omdat je je eigenlijk een beetje in India waant zodra je het terrein betreedt. Het kasteel dat perfect binnen het landschap van de Ardennen past, stamt uit het einde van de negentiende eeuw. In 1979, op het moment dat het kasteel flink vervallen was, kocht de Internationale Gemeenschap voor Krishna-bewustzijn ISKCON het kasteel op en transformeerde het kasteel tot een spirituele oase. Sindsdien staat het kasteel bekend onder de naam Radhadesh. De Hare Krishna-beweging heeft een tempelkamer ingericht in het hoofdgebouw. Voormalige jachtvertrekken zijn omgetoverd tot kleurrijke ruimtes met schilderijen waar onder andere Krishna op afgebeeld staat. Op het landgoed wonen ongeveer 120 volgelingen van Krishna. Radhadesh / Château de Petite Somme is deels opengesteld voor het publiek. Je kunt niet zomaar binnenwandelen, maar je kunt deelnemen aan georganiseerde rondleidingen. Behalve een tocht door het kasteel krijg je veel uitleg over het geloof dat de Hare Krishna-beweging belijdt. Je begint met een korte film waarbij uitgelegd wordt wat de Hare Krishna-beweging inhoudt. Daarna start de werkelijke rondleiding met als hoogtepunt voor velen een bezoek aan de tempelkamer. Daarna kun je, optioneel, via een wenteltrap naar boven. Vanaf het dak van de toren krijg je dan een mooi uitzicht over de omgeving. De rondleiding eindigt in de bakkerij waar je een traditioneel koekje te proeven krijgt. Daarna heb je de kans om producten in de bakkerij of de ernaast gelegen winkel te kopen.

Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Totdat het zichzelf tot kleinste stad van de wereld uitriep. Deze middeleeuwse stadskern is de afgelopen eeuwen nauwelijks groter geworden en is echt authentiek met de 17e en 18e eeuwse huizen. Tijdens je wandeling kom je o.a. de volgende bezienswaardigheden tegen:

  • Het Kasteel van Durbuy stamt uit de 17de eeuw en is privé bezit waardoor niet toegankelijk is voor publiek.
  • De Falize rots in Durbuy staat ook wel bekend onder de naam Homalius rots en Anticlinaal. Het hoogste punt van Durbuy bevindt zich boven deze imposante rots. Het is een bijzondere rots die door eeuwen heen ontstaan is. Uit de laatste onderzoeken is gebleken dat de rots meer dan 300 miljoen jaar oud is. De omgekeerde U-vorm is heel bijzonder. Deze vorm ontstaat doordat verschillende kalklagen door druk omhoog worden gestuwd. Dit soort type rots wordt anticlinaal genoemd.
  • Vieux Durbuy is een aan een schakeling van smalle middeleeuwse straatjes. Deze zijn geplaveid met eeuwenoude stenen en dragen bij aan de middeleeuwse sfeer. Andere bijzondere bezienswaardigheden die je hier tegenkomt zijn de Halle aux blés waar het Museum voor Moderne Kunst is gevestigd en het Klooster van de Récollets.
  • De Tortuga Bar in Durbuy is een unieke kroeg in de Ardennen. Gelegen in het centrum van de kleinste stad ter wereld, is deze kroeg echt de moeite waard. Als je de bar binnenstapt, ben je direct in een wereld vol piraten! Echt super leuk gedaan. De uitbater is verkleed als Captain Jack en staat achter de bar de biertjes te tappen. Er wordt passende muziek gedraaid. Alles staat in het teken van piraten in de Tortuga Bar. Er is een ruime keuze aan dranken. Er staan talloze biertjes op de kaart, vele soorten rum en cocktails. In de Tortuga Bar kan je niet terecht voor een kop koffie of een glas frisdrank en is alleen in het weekend open.

Dag 3: Deze dag stond in het teken van het vieren van Krishna Janmashtami in Radhadesh.

Krishna Janmashtami is de dag van verschijning van Lord Krishna, de Allerhoogste Godspersoon, 5000 jaar geleden. Dit festival wordt groots gevierd in heel India. Tegenwoordig zijn vieringen niet alleen in India, maar over de hele wereld en is daarmee een van de grootste festivals van het jaar. Deze dag biedt prachtige kansen om Krishna te behagen door deelname aan dit festival. Je kan hier genieten met zang, dans, ‘bhajans’ en ‘kirtan’. vegetarische ’thalie’ en verschillende soorten ‘mithai’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes