Aruba 2015

Enkele hoogtepunten van mijn vakantie in Aruba:

1) Eddy Croes Eiland Tour

2) De Palm Island

3) Eagle Beach & Baby Beach

4) Arikok National Park

5) Quadirikiri Cave

6) Donkey Sanctuary

7) Atlantis Submarine Expedition

8) Ostrich and the Butterfly Farm

9) Community Museum

10) Caribbean Carnaval

Dag 1 & 2: Aankomst op Aruba in hotel RIU Palace Aruba.

Dag 3: Op deze dag heb ik de lokale bus genomen om de Eagle Beach te bezoeken. Eagle Beach staat bekend als Aruba’s breedste strand en beroemd om het ongerepte, zachte witte zand waar men diverse watersporten kan doen. Eagle Beach is ook de plek waar de beroemdste en meest gefotografeerde fofoti bomen van Aruba staan. Met hun kenmerkende houding wijzen ze in de richting van de zee. Deze bomen zijn in verschillende Aruba-reclamecampagnes gebruikt als unieke en zeer herkenbare beelden van het eiland. In het weekend spelen Aruba-beachtennisfanaten hun wedstrijden in het hagelwitte zand van Eagle Beach. Het is erg leuk om te bekijken, maar ook om deel te nemen aan deze populaire lokale sport.

Dag 4: Een bezoek aan Palm Island: Inbegrepen in de toegangsprijs zijn o.a. een boottocht op onze veerboot naar het privé-eiland, een ontbijt- & lunchbuffet, een open bar, snacks, snorkeluitrusting, bananenboottochten, kabelbanen, airjumpers, waterpark, voetbal, strandvolleybal, strandstoelen en salsalessen. Je kunt de Palm Island-ervaring tegen een meerprijs upgraden met enkele van de meest exclusieve wateractiviteiten in Aruba, zoals Seatrek, een unieke onderwaterhelmwandeling of SNUBA, een combinatie van snorkelen en duiken, zodat je dieper onder water kan gaan zonder de apparatuur op je rug.

Dag 5: Een bezoek aan Arikok National Park. Bijna 20% van Aruba wordt aangemerkt als nationaal park en het is de thuisbasis van vele soorten flora en fauna. Het Arikok National Park herbergt ook zeldzame, kostbare, inheemse dieren, bomen- en plantensoorten die je alleen op Aruba vindt. Arikok National Park is de thuisbasis van diverse unieke attracties en cultureel erfgoed, waaronder spectaculaire grotten, originele Indiaanse rotstekeningen, ongebruikelijke landformaties van lava, kwartsdioriet en kalksteen. Je kan er ook begeleide natuurwandelingen maken door droge rivierbeddingen naar afgelegen baaien zoals Moro, Boca Prins en Dos Playa. Daarnaast heb ik een bezoek gebracht aan de Guadirikiri Cave. Van de verschillende grotten van Aruba zijn drie Arubaanse grotten bekend, gezien de diepe kloven op de bovenwindse zijde van het eiland. Alle drie de grotten bevinden zich in het Arikok National Park. De meest prominente zijn Guadirikiri Cave, de Fontein grot en de Huliba Cave. Nachtelijke vleermuizen nestelen in al deze grotten. Aan het einde van de dag ben ik naar het zuidelijke punt van Aruba gereisd om daar de community Church, Sero Colorado en Baby Beach te bezoeken.

Dag 6: Eddy Croes Eiland Tour in het noordelijke kust van Aruba: Enkele bezienswaardigheden waren: de California-vuurtoren, Baby Beach, Alto Vista Chapel, de Baby Bridge, de Blackstone Beach, Charlie’s bar en dwars door het nationaal park.

Enkele weetjes:

Charlies Bar dankt zijn naam aan de oprichter, de Nederlander Charles Brouns die San Nicolas als standplaats koos vanwege alle arbeiders van de vlakbij gelegen olieraffinaderij. Charlies Bar is een rariteitenmuseum vol snuisterijen en souvenirs aan de wand en het plafond, van ontelbaar veel foto’s tot zelfs een FC Utrecht-sjaaltje. De kampioenssjaal van Feyenoord hangt pontificaal tussen de myriade aan versierselen aan het plafond. Ook heeft men op Aruba aan het begin van de negentiende eeuw goud ontdekt, wat op het eiland voor een heuse goldrush gezorgd heeft. Nadat het relatief gemakkelijk winbare goud uit de grond gehaald werd kostte het steeds meer moeite (en geld) om goud te vinden op Aruba. Halverwege de vorige eeuw is de goudwinning op Aruba langzaam aan uitgeblust. Op het eiland zijn nog wel een aantal goudmijnruïnes te vinden, zoals de Bushiribana aan de noordkust.

Over een tijdsbestek van duizenden jaren hebben beukende golven en sterke wind langzaam de kalksteen kliffen langs de noordkust van Aruba uitgesleten en zo verschillende natuurlijke bruggen gecreëerd. Vóórdat hij in 2005 instortte was de beroemde Natural Bridge tussen de ruïnes van de Bushiribana goudmijn en Andicuri Beach de grootste en meest gefotografeerde natuurlijke brug. De overblijfselen van deze brug zijn nog steeds een toeristische attractie op Aruba, waarbij de aangrenzende, intacte Baby Bridge ook populair is om te bezoeken.

Dag 7: Deze dag stond in het teken van de Donkey Sanctuary, Ayo Rock Formation, Ostrich Farm en het winkelcentrum (Oranjestad). Daarnaast had ik een Atlantis Submarine Expedition geboekt. Hier was ik aan boord gegaan van een onderzeeër van Atlantis. Een rit in dit door de Amerikaanse kustwacht gecertificeerde vaartuig brengt je naar 40 meter onder het oceaanoppervlak, waar je uitzicht hebt op het Barcadera-rif, lokale scheepswrakken en het beroemde onderwaterleven van Aruba, terwijl je tijdens het varen commentaar van het bemanningslid hoort.

In de avonduren had ik de Community museum en de Caribbean Festival (alwaar live muziek, lekker eten, souvenirs, verschillende dansshows en een carnavalparade te zien is) bezocht. Het Historisch Museum (Museo Historico Arubano) is gehuisvest in Fort Zoutman. Het is een bescheiden museum waar het verhaal wordt verteld vanaf de Indiaanse bewoners van Aruba tot en met de Spaanse én Hollandse koloniale periode.

Dag 8: Een bezoek aan de Butterfly Farm en terugreis naar Amsterdam. In de Farm observeer je de levenscyclus van vlinders vanaf ei naar rups, naar pop en naar vlinder.

Hieronder een overzicht van de verschillende excursies je kan boeken ter plaatste:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes