Vrijwilliger bij UNICEF

Waarom UNICEF?

Bang, verdriet en eenzaam waren sleutelwoorden voor mij als een 5-jarige meisje waarvan beide ouders gescheiden waren en ik het maar moest zien te redden in een weeshuis voor kinderen waar elke gezicht een vreemde was. Kijkend naar de sterrenhemel zat ik elke avond te fantaseren naar een wereld waar ik naartoe kon gaan waar ik minimaal Tina mocht heten en niet nummer 10 omdat ik op bed nummer 10 sliep. Een wereld waar ik aan iemand anders dan, Vlekje de straathond die even bij mij kwam liggen om geaaid te worden, mocht vertellen hoeveel ik elke seconde van mijn leven de liefde van mijn ouders, familie en vrienden miste. Een wereld waar ik niet geslagen zou worden als ik om een tweede keer om eten vroeg omdat ik maar recht had op één maaltijd per dag. Desondanks was ik niet verontwaardigd van het leven wat als onrecht aanvoelde omdat ik besefte dat ik als mens mijn veerkracht kon vergroten door mijzelf te onderwijzen en in de toekomst mij in te zetten voor een “andere Tina” die mijn hulp zou kunnen gebruiken. Ik voel me dan ook geroepen om me in te zetten voor een organisatie als UNICEF die opkomt voor de rechten van kwetsbare kinderen.

UNICEF stelt dat versterking van kinderrechten alleen gerealiseerd kan worden als de rechten van kinderen vastgelegd zijn in wet- en regelgeving en er continu toezicht plaatsvindt op de naleving ervan. Dit is een standpunt wat dicht bij mij als persoon ligt, omdat ik geloof in de kracht van wetgeving en internationale verdragen die de rechten van elk (kwetsbaar) kind kunnen waarborgen. Dit is dé reden waarom ik besloten heb om mij in te zetten voor UNICEF!

Voor mijn verhaal kunt u ook klikken op onderstaande link:

https://www.unicef.nl/https/www-unicef-nl/help-mee/steun-met-tijd/word-vrijwilliger/portret-medewerker-evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes