VHP NL. in gesprek met M. Lekhi

In het kader van de recente bijeenkomst tijdens het bezoek van de minister aan Nederland, is VHP Nederland, vertegenwoordigd door Tina Jakoeb, secretaris en Soedamah Lachman, voorzitter, trots te melden dat het een actieve rol heeft gespeeld in de dialoog met Meenakshi Lekhi, de huidige Minister van Staat voor Buitenlandse Betrekkingen en Cultuur van India.

Sinds haar aanstelling op 8 juli 2021, heeft minister Lekhi zich hard gemaakt voor het bevorderen van de gedeelde waarden van multilateralisme, een op regels gebaseerde internationale orde en het respecteren van soevereiniteit en territoriale integriteit. Met haar werk heeft ze India’s invloed binnen de G20 versterkt en de zorgen en aspiraties van de Global South naar voren gebracht.

De ontmoeting tussen VHP Nederland en minister Lekhi in Nederland benadrukt de gezamenlijke inspanningen om de banden tussen Nederland, Suriname en India te verstevigen. Dit illustreert de gedeelde toewijding aan internationaal recht en de bevordering van onderling respect en samenwerking.

Tijdens de bijeenkomst heeft VHP Nederland vragen voorgelegd die gericht zijn op het versterken van de Nederlands-Indiase relaties en heeft het verduidelijking gevraagd over de ontwikkeling van het Ayurvedisch centrum in Suriname. Bovendien toonde VHP Nederland zich bereid om samen te werken aan trainingsmogelijkheden voor politieke kandidaten, in afwachting van steun uit India.

VHP Nederland waardeert de kans om bij deze belangrijke gelegenheid aanwezig te zijn en kijkt uit naar verdere samenwerking en dialoog, in het belang van de drie betrokken naties en daarbuiten.

Bijzondere dank aan Pratima Singh en team OFBJP voor het organiseren van deze bijzondere bijeenkomst en de uitnodiging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes