Thailand 2013

Enkele hoogtepunten van mijn vakantie in Thailand. Een bezoek aan de volgende steden:

1) Bangkok

2) Bangkok – Damnoen Saduak – Kanchanaburi

3) Kanchanaburi – Ayutthaya – Khorat

4) Khorat – Surin

5) Surin – Ubon Ratchatani

6) Ubon Ratchatani – Khon Kaen

7) Khon Kaen – Phitsanaloke

8) Phitsanulok – Sukhothai – Chiang Mai

9) Chiang Mai – Mae Sariang

10) Mae Sariang – Mae Hong Song

11) Mae Hong Song – Pai

12) Pai – Chiang Mai – Cha -Am

Een bezoek aan Thailand van 16 augustus 2013 tot en met 6 september 2013. De eerste drie nachten verbleef ik in Hotel Golden Tulip Sovereign.

Dag 1: Vertrek vanaf Schiphol en overnachten tijdens de vlucht.

Dag 2: Aankomst in Bangkok. De eerste middag was ter vrije besteding echter heb ik die middag gebruikt om een eerste indruk te krijgen van de omgeving. Dezelfde middag bezocht ik samen met de gids een lokale markt en Central Plaza.

Dag 3: De eerste kennismaking met de hoofdstad zijn de groente- en bloemenmarkt, China Town, The Grand Palace en een boottocht over de Chao Praya. De Grand Palace met de Wat Phra Keo is de heiligste plek van Thailand. Dit paleis- en tempelcomplex ligt aan de Chao Phraya rivier en wordt omheind door een 1900 meter lange muur. Binnen deze muren bevinden zich prachtige tuinen en vele indrukwekkende gebouwen waaronder het Grand Palace en de Wat Pgrae Kaeo. De Wat Phrae Kaeo, ook wel Temple of the Emerald Buddha genoemd, is de bekendste tempel van Thailand.

Dag 4 was ter vrije besteding. Op deze dag heb ik Gem’s Gallery bezocht, MBK en Central World om te shoppen.

Dag 5: De dag begon met een bezoek aan een kokosplantage. Daarna bezocht ik het dorpje Damnoen Saduak, Thailands grootste drijvende markt. De markt bestaat al eeuwen en een bezoek aan deze kleurrijke markt geeft de indruk van wat er honderden jaren geleden geweest moest zijn. Op de Damnoen Sudak varen de handelaren met hun bootjes door de kanalen. Ze proberen vanuit hun platte bootjes hun koopwaar (fruit, groenten en souvenirs) aan de man te brengen. De markt begint om 6.00 uur in de ochtend en gaat door tot ongeveer 22.00 uur in de avond. In de middag heb ik geluncht in Kanchanaburi en een Kanotocht gedaan over de River Kwai. De overnachting was geboekt in Mida Resorts.

Dag 6: Deze dag stond in het teken om een bezoek te brengen aan de erebegraafplaats en de bridge over the River Kwai. Daarna ben ik aan boord gestapt van een lokale trein en een rit gemaakt over de ‘Death Railway’, de beruchte dodenspoorlijn naar Birma. Tijdens de tweede wereldoorlog lieten de Japanners hun krijgsgevangenen deze dodenspoorweg naar Birma en een brug over de Kwai-rivier bouwen. Hierbij kwamen duizenden gevangenen om het leven. Met deze geschiedenis in het achterhoofd is het een indrukwekkend rit. Vooral het deel over de houten brugconstructie is spectaculair.

Dag 7: Na het ontbijt ben ik naar Ayutthaya vertrokken, de oude hoofdstad. In 1767 werd de stad, die destijds groter was dan Londen, door de Birmezen verwoest. Daarnaast heb ik een bezoek gebracht aan de Wat Sri Sanphet tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex en de tempel waar één van Thailands grootste boeddha beelden staat, de Wat Mongkhol Bophit. De route werd, via de Lam Takhlong dam naar Khorat, de toegangspoort tot de Isaan vervolgd. De overnachting was geboekt in hotel Hermitage resort & Spa.

Dag 8: Vandaag ben ik naar Oost-Thailand (Khorat -Surin) gereisd, een gebied dat nog niet door veel toeristen is ontdekt. Dit is het meest authentieke deel van het land waar oude culturele tradities bewaard zijn gebleven en waar de bevolking vriendelijk en innemend is, ook al is deze het armst. Deze regio biedt een fascinerende mix van traditioneel plattelandsleven, bergpanoramas, cultuur, Mekong rivierleven en Khmer tempelruïnes. De eerste stop vandaag is bij het dorp Dan Kwian, waar op ambachtelijke manier potten worden gebakken. Vervolgens heb ik één van de indrukwekkendste tempels van Zuid Oost Azie (Phanom Rung) bezocht. Lang was dit Khmer bolwerk vanwege de vele vluchtelingenkampen langs de Thais/Cambodjaanse grens. De tempel is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan en heeft een prachtige ligging tussen de rijstvelden. Na een klim wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over de vlakte van Cambodja. De overnachting was geboekt in Thong Tarin Hotel.

Dag 9: Deze dag was in het teken van een nadere verkenning van Oost- Thailand. In Ubon Ratchathani, een stadje in het noordoosten van Thailand, vlakbij de grens met Laos, had ik de lokale markt bezocht en in het Ayara restaurant aan de oever van de Mekong rivier geluncht. Daarna heb ik een bezoek gebracht aan een katoenweverij en nog een aantal Khmer tempels bezocht (Prasat Sikhoraphum). De overnachting vond plaats in Sunee Grand Hotel.

Dag 10: In het grensplaatsje Chong Meck wordt een levendige zwarte handel bedreven. Hier heb ik de grensmarkt bezocht waar veel handelswaar uit Laos verkocht wordt. Daarna heb ik een bezoek gebracht aan het Pha Taem Historical Park, waar ik op de steile rotswanden ca. 30.000 jaar oude tekeningen over het leven van Boedha kon bezichtigen. Daarnaast heb ik een boottocht gemaakt om de ‘Two Colour River’ te zien over de Mekong Rivier die de grens vormt tussen Thailand en Laos.

Dag 11: Een bezoek aan Yasothon waar een typisch Isaan gemeenschap leeft. Hier heb ik een lokale school en lokale dorpen bezocht waar men katoen weeft. De overnachting vond plaats in Wishing Tree Khon Kaen Hotel.

Dag 12: Vandaag heb ik door bergachtige provincies afgewisseld met schitterende heuvels door gereisd naar Phitsanulok. Deze typisch Thaise provincieplaats was in de Sukothai-periode een van de belangrijkste steden van het koninkrijk en is nu bekend vanwege de vele woonboten die in de Nan rivier liggen. Onderweg heb ik de Wat Nong Wang Temple bezocht die in Khon Kaen de meest populaire tempel is. Daarnaast ben ik langs verschillende rijstvelden en watervallen gestopt voor een paar mooie foto’s. Aangekomen in Phitsanulok heb ik gelijk de Wat Phra Si Rattana Mahathat bezocht. Wat Phra Si Rattana Mahathat is een boeddhistische tempel in de provincie Phitsanulok waar het zich op de oostelijke oever van de Nan-rivier bevindt , in de buurt van de Naresuan-brug en tegenover de provinciale hal van Phitsanulok. De tempel is erg beroemd vanwege het gouden Boeddhabeeld genaamd Phra Phuttha Chinnarat, dat door sommige Thais wordt beschouwd als het mooiste Boeddhabeeld in het land. De overnachting vond plaats in Topland Hotel.

Dag 13: In Sukhotai heb ik het Sukhotai Historical Park bezocht waar ik uitbundig kon genieten van de lotusvijvers. Na de lunch ben ik doorgereden naar Chang Mai waar ik de mooiste tempel van het land bezocht namelijk: Wat Phratat Doi Suthep die op de berg van Doi Suthep ligt. De overnachting vond plaats in Empress Chiang Mai.

Dag 14: Deze dag stond volledig in het teken voor het verzorgen van de olifant bij het Elephant Nature Park (zie mijn post hieromtrent op de website).

Dag 15: Vertrek naar Mae Sariang waar ik een stop maakte bij het dorpje Ban Rai Pai Ngam, bekend van de katoenweverij. Daarna heb ik het Mae Hong Son Hill Tribe Center (een sociaal welzijnscentrum voor de lokale bergstammen) bezocht. Mae Sariang is voor westerse begrippen onbekend stukje Thailand waardoor het nog veel van zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden. Ook heb ik een museum bezocht waar meer verteld werd over de bergstammen die in dit gebied leven.

Dag 16: Bezoek aan Mae Hong Song. Mae Hong Song is omgeven door hoge bergen en is daardoor heel goed bewaard gebleven in de eigen cultuur. In deze provincie wonen talloze bergstammen en etnische minderheden zoals Birmese immigranten. De overnachting vond plaats in River House Hotel & Resort.

Dag 17: Mae Hong Song – Pai. Na het ontbijt heb ik één van de opmerkelijkste bergstammen in Zuidoost Azië, de Padaung stam (‘longnecks’) bezocht. Een deel van de vrouwen draagt 20 tot 25 bronzen ringen om de nek, waardoor deze ca. 20 à 30 cm is opgerekt. Aansluitend heb ik via een zeer bochtige weg met schitterende panorama’s op de uitlopers van de Himalaya naar Pai gereden. Dit kleine geïsoleerde dorp is vernoemd naar de rivier die door deze vallei stroomt. Onder andere door de prachtige ligging in de bergen wordt Pai gezien als één van de mooiste dorpen van Thailand. In het kleine centrum van Pai heerst een ongedwongen, relaxte sfeer en er zijn verrassend veel restaurants en cafés.

Dag 18: Een bezoek aan de Tiger Kingdom waar tijgers gefokt worden om vervolgens in de wild losgelaten te worden. Daarna heb ik een bezoek gebracht aan een orchideeënplantage en vervolgens de nachttrein genomen om terug te reizen naar Bangkok. In Bangkok heb ik ontbeten en daarna gelijk doorgereden naar Sha Am. Daar aangekomen ingecheckt in Grand Pacific Sovereign Resort.

Dag 19: Een bezoek aan Hua Hin in de avonduren.

Dag 20: Vlucht terug naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes