Malediven 2014

Een bezoek aan Malediven, meer specifiek het eiland Olhuveli en Malé.

Dag 1: Aankomst op Olhuveli Beach & Spa Resort Maldives.

Het luxueuze Olhuveli Beach And Spa ligt op het puntje van zuidelijke Malé-atol en biedt een waar toevluchtsoord met witte zandstranden. Het wordt omgeven door tropische tuinen en beschikt over 4 restaurants, 3 bars en een PADI-gecertificeerde duikschool.

De ruime kamers en villa’s zijn elegant ingericht met houten meubels en voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met Chinese televisiezenders, een dvd-speler en een minibar. Sommige villa’s hebben een eigen zonneterras en een bubbelbad met uitzicht op de Indische Oceaan. WiFi is gratis beschikbaar in de kamers.

Het Olhuveli Beach & Spa Resort bevindt zich op 45 minuten per speedboot van de internationale luchthaven van Malé.

De Sun Spa biedt allerlei rustgevende lichaamsmassages, bloemenbaden in de openlucht en schoonheidsbehandelingen. Je kunt sporten in het fitnesscentrum, een partijtje tennissen of een bezoek brengen aan de souvenirwinkel. Er is ook een excursiebalie die dagtochten organiseert voor als je het eiland willen verkennen. Er is Chinees sprekend personeel beschikbaar.

Voor verse vis, schelp- en schaaldieren en een internationaal buffet kan je terecht in het Sunset Restaurant en in Lagoon wordt een à-la-cartemenu met westerse lekkernijen geserveerd. Verder kan je hier genieten van Aziatische gerechten in The Four Spices of van een lichte maaltijd bij Island Pizza.

Malé International Airport ligt op het eiland Hulhule. Dit is een eiland dat dichtbij het eiland van Malé ligt. Vanaf dit vliegveld kun je per (speed)boot, helikopter of watervliegtuig naar de eilanden met de resorts reizen. Het vervoer tussen de verschillende eilanden vindt plaats met Dohni’s. Dit zijn traditionele houten vissersboten. Ook kun je reizen met een speedboot of een watervliegtuig.

Dag 2 & 3: snorkelen en uitrusten:

Dag 4: Een bezoek aan Malé. In de hoofdstad Malé heb ik de volgende bezienswaardigheden bezocht:
a) Belangrijkste moskee van de Malediven
b) National Museum
c) Sultan Park
d) De lokale markt
e) The High Court

Malé bevindt zich op het gelijknamige eiland Malé, gelegen aan de zuidelijke rand van Noord Malé Atol (Kaafu Atoll). Malé is de hoofdstad van de Malediven. Door gebrek aan ruimte zijn markten en winkeltjes in Malé meestal op de eerste verdieping te vinden. De theehuizen zijn een populaire ontmoetingsplek. Je kunt hier kleine gerechtjes bestellen, vooral met de ingrediënten vis en kokos. Als drank wordt er hier natuurlijk thee geschonken. Vanwege het geloof mogen de inwoners van de Malediven geen alcohol drinken. Bijna alle inwoners van de Malediven zijn namelijk moslim. In de resorts zijn wel alcoholische dranken te verkrijgen. Op Malé zijn vele prachtige all inclusive resorts te vinden. Daarnaast is Malé ook het perfecte uitgangspunt om te eilandhoppen op de Malediven. Ook zijn er vele actieve watersportactiviteiten te doen op het eiland.

In de hoofdstad Malé bevindt zich de belangrijkste moskee van de Malediven: de Grote Vrijdagsmoskee van 40 meter hoog. Het is een dominant gebouw met een grote, gouden koepel. Er mag geen enkel gebouw zijn die boven de toren van deze moskee uitkomt. De Grote Vrijdagsmoskee biedt plaats voor ruim 5.000 gelovigen.

Het Nationaal Museum in Malé is gevestigd in een oud paleis van de sultan. In het museum worden persoonlijke bezittingen en spullen uit de tijd van de sultan tentoongesteld, zodat je kunt inschatten hoe de situatie van de sultan destijds was. Je vindt er tevens archeologische voorwerpen. Het voorwerp dat het meest speciaal is, is het Boeddhabeeld van koraal.

Het is erg interessant om de vismarkt in Malé te bezoeken waar ’s middags honderden loodzware tonijnen worden aangeleverd door vissers. De vis wordt ter plekke schoongemaakt en verkocht. Ook worden er regelmatig grote zwaardvissen gevangen, gedood, aangesneden en verkocht. Zo kun je meekijken hoe het in zijn werking gaat en zelf aangeven hoe groot je stuk vis moet zijn. Naast vis wordt er ook vers fruit en verse groente verkocht.

Shoppen kun je het best in de hoofdstad Malé. In deze stad speelt het grootste gedeelte van het dagelijkse leven van de inwoners zich af. In Malé zijn twee winkelcentra, verschillende souvenirwinkeltjes en diverse markten te vinden.

Sultan Park, gelegen in het hart van het stadscentrum van Male, was ooit het koninklijk paleis van de Sultan van de Malediven en werd later vernietigd toen de Republiek der Maldiven werd opgericht. De meeste gebouwen werden vernietigd, waardoor er slechts een klein gebouw overbleef, nu het Nationaal Museum. Het park ziet er van buiten heel gewoon uit, maar je voelt nog steeds het rijke gevoel van geschiedenis. Rondkijkend staan overal groene bomen en bloemen. Er is ook een fontein in het park waar mensen zich tijdens het zomerseizoen koel kunnen voelen. Bovendien werd de tuin tijdens de Tweede Wereldoorlog, om het voedseltekort in Male op te lossen, in korte tijd omgevormd tot een moestuin.

Dag 5: Terugreis Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes