London 2012

Enkele hoogtepunten van mijn vakantie in London. Een bezoek aan:
1) Tower Bridge
2) Het olympisch stadion
3) Stradford Centre
4) Stonehenge
5) Southall
6) Westminster Abbey
7) Harry Potter Tour
8) London Eye
9) Bukingham Palace
10) Big Ben en The house of Parliament
11) 10 Dowing Street
12) China Town

1) Tower Bridge is een gecombineerde bascule- en hangbrug die de rivier de Thames overspant en de City of London verbindt met het stadsdeel Tower Hamlets.

De bouw van Tower Bridge begon in 1886 en werd voltooid in 1894. Het werd ontworpen door architect Sir Horace Jones en ingenieur Sir John Wolfe Barry. De brug werd gebouwd om verkeerscongestie in de stad te verminderen terwijl het nog steeds mogelijk was voor grote schepen om de upstream haven van Londen te bereiken.

Tower Bridge staat bekend om zijn ontwerp met twee torens verbonden door twee horizontale loopbruggen die zich boven de rivier bevinden.

In eerste instantie werd de brug aangedreven door stoommachines, maar deze werden later vervangen door elektrische motoren en hydraulische systemen. Tegenwoordig wordt de brug nog steeds bediend met behulp van deze systemen en wordt deze af en toe omhoog gebracht om schepen eronderdoor te laten varen. Het omhoog brengen van de brug is een populaire toeristische attractie en bezoekers kunnen het proces vanuit speciale kijkgebieden bekijken.

De brug is ongeveer 244 meter lang en de torens bereiken een hoogte van 65 meter. De loopbruggen tussen de torens bieden een panoramisch uitzicht op Londen, en er is ook een museum in de brug gevestigd waar de geschiedenis en techniek ervan worden tentoongesteld.

2) Het Olympisch Stadion in Londen is een sportcomplex dat werd gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van 2012. Het stadion bevindt zich in het Queen Elizabeth Olympic Park, in de wijk Stratford, East London.

Het bouwproces van het Olympisch Stadion begon in 2008 en werd in 2011 voltooid. Het stadion werd ontworpen door het architectenbureau Populous en heeft een opvallend uiterlijk. Het heeft een capaciteit van 60.000 toeschouwers, die tijdens de Olympische Spelen van 2012 getuige waren van spannende sportevenementen.

Naast atletiekwedstrijden vonden er tijdens de Olympische Spelen ook de openings- en sluitingsceremonies plaats in het Olympisch Stadion. Na de Spelen van 2012 werd het stadion herontwikkeld en aangepast voor gebruik als multifunctionele locatie. Het biedt nu plaats aan verschillende sport- en entertainmentevenementen, zoals voetbalwedstrijden, concerten en andere grote publieksevenementen.

3) Stratford is een wijk in het oosten van Londen en het is een belangrijk winkelcentrum in deze buurt. Het centrum ligt in de buurt van het Queen Elizabeth Olympic Park, waar de Olympische Zomerspelen van 2012 plaatsvonden.

Het Stratford Centre is een overdekt winkelcentrum dat een breed scala aan winkels, restaurants en recreatieve voorzieningen biedt. Het heeft meer dan 70 winkels, variërend van grote merken tot lokale boetieks, waaronder kledingwinkels, schoenenwinkels, elektronicazaken en nog veel meer.

Het winkelcentrum is gunstig gelegen nabij het trein- en metrostation Stratford, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

4) Stonehenge bevindt zich in de buurt van Amesbury, Wiltshire, ongeveer 130 kilometer ten westen van Londen.

Stonehenge bestaat uit een cirkelvormige opstelling van grote staande stenen, bekend als megalieten, die ongeveer 4.500 jaar geleden werden geplaatst. De bouw van Stonehenge begon rond 3100 voor Christus en het complex werd in fasen uitgebreid tot ongeveer 1600 voor Christus.

Het precieze doel en de betekenis van Stonehenge blijven een raadsel en hebben geleid tot talloze theorieën en speculaties. Het monument is uitgelijnd met de zonsopgang tijdens de zomerzonnewende, wat heeft geleid tot suggesties dat het mogelijk een astronomisch observatorium of een religieuze en ceremoniële betekenis had.

De grootste stenen in Stonehenge, bekend als de sarsens, wegen tot wel 25 ton en worden verondersteld uit de Marlborough Downs te zijn gehaald, ongeveer 30 kilometer ten noorden van Stonehenge. De kleinere blauwe stenen, afkomstig uit de Preseli-heuvels in Wales, zijn op een opmerkelijke manier getransporteerd over een afstand van bijna 250 kilometer naar de huidige locatie.

Stonehenge is tegenwoordig een UNESCO-werelderfgoed en een belangrijke toeristische attractie.

5) Southall is een levendige multiculturele wijk in het Londense stadsdeel Ealing. Het staat bekend om zijn diverse Zuid-Aziatische gemeenschap, met name mensen van Indiase, Pakistaanse en Bengaalse afkomst. Southall heeft een high street met tal van kleurrijke winkels, markten en restaurants die een verscheidenheid aan etnische keukens bieden. Het is ook de thuisbasis van de grootste Punjabi-gemeenschap buiten India.

6) Westminster Abbey is een van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 1.000 jaar.

De oorspronkelijke abdij werd gesticht in de 7e eeuw, maar de huidige kerk werd gebouwd in de gotische stijl en voltooid in de 13e eeuw. Westminster Abbey is vooral beroemd als de locatie van talloze koninklijke kroningen, bruiloften en begrafenissen, waardoor het een belangrijke rol heeft gespeeld in de Britse geschiedenis en monarchie.Westminster Abbey wordt erkend als UNESCO-werelderfgoed.

7) De Harry Potter-tour in Londen is een tour die een kijkje biedt achter de schermen van de magische wereld van Harry Potter en neemt bezoekers mee naar verschillende filmlocaties en sets die werden gebruikt in de productie van de films.

De tour begint bij de Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, gelegen in Leavesden, net buiten Londen. Hier kunnen bezoekers de indrukwekkende sets verkennen, zoals de Grote Zaal van Zweinstein, de Wegisweg, de leerlingenkamer van Griffoendor en de kantoren van tovenaars zoals Perkamentus en Sneep. Je kunt ook de befaamde Wegisweg-winkelstraten verkennen, waar je bekende winkels kunt zien zoals Olivander’s Toverstokkenwinkel en Zonko’s Fopmagazijn.

Tijdens de tour kom je ook oog in oog te staan met enkele van de iconische rekwisieten en kostuums uit de films, zoals de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter en de vliegende bezemsteel, de Nimbus 2000. Er zijn ook interactieve tentoonstellingen waar bezoekers zelf magische trucs kunnen uitproberen, zoals het laten vliegen van een bezemsteel.

Daarnaast krijgen bezoekers inzicht in de technische aspecten van de filmproductie, zoals de speciale effecten, de make-up en de kostuumontwerpen. Je kunt ook ontdekken hoe de fantastische wezens uit de films tot leven werden gebracht, zoals Dobby de huiself en de Hippogrief Buckbeak.

8) De London Eye staat aan de zuidoever van de rivier de Thames, tegenover de Houses of Parliament en de Big Ben, en biedt een panoramisch uitzicht over de stad.

De bouw van de London Eye begon in 1998 ter ere van het nieuwe millennium. Het reuzenrad werd geopend voor het publiek in maart 2000 en werd ontworpen door de architecten David Marks en Julia Barfield. Het was destijds het hoogste reuzenrad ter wereld.

Het reuzenrad heeft een diameter van 135 meter en bestaat uit 32 glazen capsules die passagiers kunnen dragen. Elke capsule biedt plaats aan maximaal 25 personen. Het biedt een panoramisch uitzicht op bezienswaardigheden zoals de rivier de Thames, de Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral, Buckingham Palace en meer.

9) Buckingham Palace is een van de meest beroemde koninklijke residenties ter wereld en het officiële verblijf van de Britse monarch in Londen. Het oorspronkelijke gebouw werd gebouwd in 1703 als een herenhuis voor de hertog van Buckingham. In 1837 werd het door koningin Victoria gekozen als haar officiële residentie en sindsdien is het de residentie van opeenvolgende Britse monarchen gebleven.

10) Big Ben en het Palace of Westminster zijn twee iconische symbolen van Londen en de Britse politiek. Ze bevinden zich aan de noordelijke oever van de rivier de Thames, in de wijk Westminster.

Big Ben is eigenlijk de bijnaam van de klokkentoren van het Palace of Westminster, die officieel de Elizabeth Tower heet. Het is een van de bekendste klokken ter wereld en staat bekend om zijn afmetingen en nauwkeurige tijdsaanduiding. Big Ben is vaak een referentiepunt voor tijd in Londen en wordt geassocieerd met het hart van de stad.

Het Palace of Westminster, ook bekend als de Houses of Parliament, is het gebouwencomplex waar de Britse regering zetelt. Het bestaat uit de House of Commons (Lagerhuis) en de House of Lords (Hogerhuis).

De geschiedenis van het Palace of Westminster gaat terug tot de 11e eeuw, hoewel het gebouw door de eeuwen heen aanzienlijk is uitgebreid en veranderd. Naast het functioneren als het politieke centrum van het Verenigd Koninkrijk, is het Palace of Westminster ook een belangrijke toeristische attractie. Bezoekers kunnen rondleidingen volgen door de zalen en kamers, zoals de Westminster Hall, de Central Lobby en de St. Stephen’s Hall, en leren over de Britse politieke geschiedenis.

11) 10 Downing Street is een beroemd adres in Londen en de officiële residentie en kantoor van de Britse premier. Het is gelegen in de wijk Westminster, niet ver van het Palace of Westminster en andere belangrijke overheidsgebouwen. 10 Downing Street is een herenhuis dat dateert uit de 17e eeuw en is vernoemd naar de vroegere eigenaar, Sir George Downing. Sinds 1735 is het in handen van de Britse overheid en wordt het gebruikt als de officiële residentie van de Britse premier.

12) Chinatown in Londen is gelegen in de wijk Westminster. Het is een levendige en cultureel diverse buurt die bekend staat om zijn Chinese gemeenschap en rijke culinaire scene.

De geschiedenis van Chinatown in Londen gaat terug tot de 19e eeuw, toen Chinese immigranten naar het Verenigd Koninkrijk kwamen. De buurt is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel centrum waar mensen samenkomen om te genieten van de Chinese cultuur, keuken en festiviteiten.

Een van de belangrijkste kenmerken van Chinatown is de karakteristieke poort, de “Chinatown Gate”, die de ingang van de wijk markeert.

Tot slot de foto’s van het hotel waar ik verbleef:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes