Kinderrechtenfestival 2023

Op 20 december 2023 werd in Rotterdam het Kinderrechtenfestival met groot succes gevierd. Dit evenement, gehouden in het Zwemcentrum, de bibliotheek en Theater Zuidplein, stond in het teken van de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar werden uitgenodigd om te genieten van een dag vol educatieve en vermakelijke activiteiten, uitgedacht om zowel te informeren als te inspireren.

Het festival markeerde ook de herdenking van de ondertekening van het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties op 20 november 1989. Het verdrag, een mijlpaal in de inspanningen om kinderen wereldwijd te beschermen, bevat 54 artikelen die fundamentele rechten vastleggen zoals het recht op leven, onderwijs, gezondheidszorg en bescherming tegen misbruik en uitbuiting. Elk land dat het verdrag ondertekent, verplicht zich tot het respecteren, beschermen en vervullen van deze rechten, waarbij het welzijn van het kind altijd vooropstaat.

Kinderen namen deel aan spellen zoals Jenga, Twister, Memory en het maken van papieren vliegtuigjes. Deze activiteiten waren niet alleen leuk, maar werden ook ontworpen om de principes van het Kinderrechtenverdrag op speelse wijze aan de orde te stellen.

Het festival, gratis en toegankelijk voor kinderen die onder de 120% norm leven, zorgde ervoor dat bijna 450 kinderen van een bijzondere dag konden genieten. Het succes van de dag was te danken aan de vele vrijwilligers die de activiteiten begeleidden, wat bijdroeg aan een plezierige en leerzame ervaring voor elk kind.

Dit evenement onderstreept het belang van het Kinderrechtenverdrag en de verantwoordelijkheid die onze gemeenschap neemt om deze rechten te respecteren en te promoten. Het was een dag van viering, bewustwording en actie, waarbij we samenkwamen om de stem van het kind te versterken en te waarborgen dat hun rechten worden gehandhaafd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes