Kinderrechtenfestival 2022

Op 20 november was het 32 jaar geleden dat in New York het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties werd ondertekend. In het Kinderrechtenverdrag staan 54 artikelen die ieder kind moet beschermen. Om aandacht hiervoor te vragen organiseerde UNICEF en het Sportbedrijf in samenwerking met de gemeente Rotterdam het kinderrechtenfestival. Deze vond net als voorgaande jaren plaats in het Plaswijckpark. 

Ongeveer duizend kinderen die te maken hebben met de gevolgen van armoede, waren uitgenodigd om gratis naar het festival te komen en deel te nemen aan de vele activiteiten die allemaal in het teken stonden van kinderrechten. De toegang was gratis. Daarnaast kregen de kinderen ook een RET-kaartje en een lunchbox.

Ook werd de kinderrechten award voor de zesde keer door de Gemeente Rotterdam uitgereikt. Het doel van de uitreiking is om organisaties én individuen in het zonnetje te zetten, die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen van 0 tot en met 18 jaar. 

Ondanks de kou en de regen heeft UNICEF vele kinderen mogen verwelkomen. Kortom het was weer een geslaagde Dag voor de Rechten van het Kind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes