Ontvangst Ambassadeur dhr. R. Khargi

Ontvangst door ambassador-designate de heer Rajendre Khargi op de Surinaamse ambassade van bestuursleden van VHP Nederland.
 
Tijdens de hartelijke en warme bijeenkomst werd de heer Khargi gefeliciteerd en gelukgewenst met zijn werk als nieuwe ambassadeur van de Republiek Suriname in Nederland. In een openhartige gesprek gaf de heer Khargi aan een wezenlijke bijdrage te willen leveren aan de wederopbouw van Suriname en daarbij alle hulp nodig zal hebben van verschillende groepen en organisaties in Nederland waaronder de Surinaamse diaspora gemeenschap. VHP Nederland heeft de overtuiging dat de nieuwe ambassadeur zijn werk op een voortvarende en deskundige wijze zal volbrengen en zegde daarbij waar nodig alle steun toe.
 
Ambassador-designate Khargi biedt op 10 februari 2021 zijn geloofsbrieven aan de Nederlandse Koning.
 
Khargi is de eerste ambassadeur die door de nieuwe regering van Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk is beëdigd. Eén van de taken van de nieuwe ambassadeur is het opzetten van een instituut dat als doel heeft Nederlanders van Surinaamse afkomst, de zogenaamde diasporagemeenschap, meer te betrekken bij de ontwikkeling van Suriname. Khargi is in Nederland jarenlang actief geweest in de journalistiek. Hij was onder andere werkzaam bij het Algemeen Nederlands Persbureau, de NOS en andere Nederlandse omroepen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes