Jeugdvakantieland in Rotterdam Ahoy

Op 8 augustus jl. was UNICEF weer aanwezig tijdens het 12-daags jeugdevenement in Ahoy. In samenwerking met andere organisaties zorgt UNICEF in zowel arme als rijke landen ervoor dat kinderen krijgen waar ze recht op hebben.

Kinderrechten zijn rechten die minimaal nodig zijn om ervoor te zorgen dat kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. In artikel 31 lid 1 van het kinderrechtenverdrag staat dat staten die partij zijn van het verdrag het recht van het kind op rust en vrije tijd, op deelneming aan spel en recreatieve bezigheden passend bij de leeftijd van het kind, en op vrije deelneming aan het culturele en artistieke leven moeten respecteren! Dit betekent dat kinderen recht hebben op vrije tijd, recht op spelen en recht op meedoen aan culturele of artistieke activiteiten.

Het 12-daags jeugdevenement in Ahoy geeft kinderen die vanwege omstandigheden niet kunnen genieten van een welverdiende (zomer)vakantie de mogelijkheid om elke dag van 10:00 tot 16:00 plezier te beleven aan verschillende activiteiten zoals tekenen, knutselen, theater en sport. Daarnaast zijn er ook diverse kermisattracties aanwezig zoals het grootste springkussen van Europa!

Dit jaar wordt het jeugdvakantieland voor de 64e keer georganiseerd en duurt tot en met 19 augustus. Bij UNICEF team Rotterdam kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten zoals de mega Jenga en Memory, kinderrechten Twister en het schrijven van vakantiepost.

Hieronder een aantal foto’s van maandag 8 augustus.

Het evenement is nog even gaande, dus kom vooral langs en geniet nog van deze laatste dagen voor de scholen weer beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes