Gewenste en ongewenste verbondenheid

Op woensdag 25 september 2019 werd te Reeuwijk Nederland, door VHP Nederland een feestelijke en drukbezochte bijeenkomst gehouden waarbij de boekpresentatie ‘Gewenste en ongewenste verbondenheid’ van mr. drs. Sekhar Bissesur centraal stond. Hij werd geïnterviewd door de heer Rabin Baldewsingh. De auteur beschrijft in zijn boek, getiteld “Gewenste en ongewenste verbondenheid”, de wens, de noodzaak en het gevoel van verbondenheid. Maar ook de vijandigheid en het wantrouwen in die verbondenheid tussen Suriname en Nederland, tussen Surinaamse politieke partijen en vooral tussen Surinamers onderling. Hij beschrijft het onderwerp vanuit zijn politieke ervaringen als voorzitter van VHP Nederland gedurende een periode van bijna 15 jaar. Ondanks de vele rijkdommen, heerst er in het land nog steeds armoede. Een betere politieke, sociale en culturele focus op de bevordering van de nationale verbondenheid van alle Surinamers kan aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van het welzijn in het land. Met dit boek  is tevens de discussie opgelaaid of VHP Nederland nu 30 jaar bestaat of 66 jaar. Er is een document in dit boek waaruit blijkt dat 66 jaar geleden VHP Nederland in Amsterdam is opgericht. Anderen beweren dat de organisatie formeel 30 jaren bestaat.

Voorzitter Santokhi deed ook verslag over de politieke ontwikkelingen in Suriname. Het zijn spannende tijden in Suriname en de komende verkiezingen zijn heel belangrijk voor de toekomst van land en volk.

Deze bijeenkomst werd ook gehouden in verband met de viering van 70 jaar VHP. Een aantal VHP’ers zijn gehuldigd door voorzitter Chan Santokhi met een oorkonde als blijk van waardering voor hun geweldige inzet voor de partij.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s door Ranjan Akloe & VHP Nederland

Bron: VHP Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes