Gaat u ook stemmen?

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Het uitbrengen van je stem tijdens verkiezingen is misschien wel dé meest directe manier om mee te kunnen doen in een democratie.

Kiest u voor PvdA, dan kiest u voor een partij die volop en overtuigend aandacht heeft voor de onderkant van de samenleving. Hieronder treft u de hoogtepunten van de partij:

  • Werk: PvdA wilt het minimumloon verhogen naar €14 per uur. Daarnaast komt er werkgarantie voor iedereen die zijn of haar baan verliest door de coronacrisis. Ook zal de maandelijkse AOW-uitkering worden verhoogd. Gelijke beloning voor vrouwen en mannen zal wettelijk worden vastgelegd en bij ziekte of tegenslag krijgen ook jongeren en zzp’ers recht op bescherming.
  • Zorg: Het eigen risico zal worden afgeschaft en er zal een verlaging plaatsvinden van de maandelijkse zorgpremie. Zorgverzekeraars mogen geen winst meer uitkeren aan aandeelhouders. De BTW op groente en fruit zal afgeschaft worden en medewerkers in de zorg zullen beloond worden met meer salaris.
  • Betaalbaar huis: Er komt een minister voor Wonen, die 100.000 nieuwe, betaalbare woningen per jaar gaat bouwen. Daarnaast zal de verhuurdersheffing afgeschaft worden en een ‘Prins Bernhard’-belasting voor pandjesbazen en beleggers worden geïntroduceerd. Er komen ook stevige boetes voor huisjesmelkers die te hoge huren vragen.
  • Onderwijs: Alle kinderen verdienen het beste onderwijs. Daarom wordt de kinderopvang vervangen door een voorschool, die voor alle kinderen gratis is. De basisbeurs voor studenten komt terug. Kinderen in arme gezinnen krijgen meer steun voor sport of muziekles. Er zal een groot offensief worden gelanceerd om kinderen weer aan het lezen te krijgen.

Bron: https://www.pvda.nl/verkiezingsprogramma-2021/

Democratie is voor en door ons allemaal. Daarom moet de verkozen vertegenwoordiging zoveel mogelijk een afspiegeling vormen van de bevolking. Om deze afspiegeling te bereiken is het belangrijk dat u op 17 maart aanstaande uw stem laat horen en kiest voor verandering!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes