Brandbrief jeugd aan staatssecretaris

Op 19 februari 2021 heeft Reshma Roopram (Wethouder Zorg & Welzijn, Jeugd en Volksgezondheid in Barendrecht) een brandbrief overhandigd aan staatssecretaris Paul Blokhuis. Het initiatief van Reshma werd door 150 wethouders ondertekend uit heel Nederland.

In haar brief doet Reshma samen met andere wethouders, jeugd, deskundigen, hulpverleners en gemeenteraadsleden een oproep aan het Kabinet om een actiegericht deltaplan jeugd te presenteren op basis waarvan de jeugd weer perspectief voor de korte en middellange termijn krijgt.

 “Er wordt ongelofelijk veel flexibiliteit van de jeugd gevraagd, terwijl ook zij te maken hebben met problemen als eenzaamheid, depressiviteit en agressiviteit. Er zijn meer signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling en we zien een zorgelijke toename van het aantal zelfmoordpogingen onder jongeren”, aldus Reshma.

Bron: https://www.barendrecht.nl/brandbrief

Sinds 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor jeugdhulp. Vanwege de Corona pandemie zijn de uitdagingen groter en is er landelijke aandacht nodig voor dit probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes