China en Tibet 2018

Enkele hoogtepunten van mijn vakantie in China & Tibet. Een bezoek aan de volgende steden:

1) Bejing

2) Xian

3) Chengdu

4) Guilin

5) Yangshuo

6) Shanghai

7) Lhasa

8) Gyantse

9) Shigatse

Dag 1: Aankomst in Bejing en overnachting in Beijing Chongwenmen Hotel. In de avonduren heb ik enkele winkelcentra bezocht.

Chongwenmen was een poort die deel uitmaakte van de stadsmuur van Peking in het huidige Dongcheng-district. De poort stond in het zuidoostelijke deel van de binnenstad van Beijing, direct ten zuiden van het oude Legation Quarter in Beijing. In de jaren zestig werden de poort en een groot deel van de muur afgebroken om plaats te maken voor de tweede ringweg van Peking. Tegenwoordig wordt Chongwenmen gemarkeerd door de kruising van Chongwenmen Nei (Inner) en Chongwenmen Wai (Outer) Street, die van noord naar zuid lopen door de voormalige poort, Chongwenmen East en Chongwenmen West Street, die van oost naar west lopen waar de muur stond, en Beijing Station West Street, een diagonale straat, gaat in noordwestelijke richting naar het treinstation van Beijing. Chongwenmen is een transportknooppunt in Beijing. Chongwenmen Station is een overstapstation op lijn 2 en 5 van de metro van Peking. Chongwen District, een administratieve afdeling van de stad van 1952 tot 2010 en nu omgevormd tot Dongcheng District, is vernoemd naar Chongwenmen.

Er zijn vier winkelcentra met de naam ‘New World’ in Beijing. Beijing New World Shopping Mall is een van de grootste winkelcentra in Beijing.

Dag 2: Deze dag stond in het teken om de Great Wall op de Mutianyu Section te bezoeken.

De Great Wall is de verzamelnaam van een reeks versterkingssystemen die over het algemeen over de historische noordelijke grenzen van China zijn gebouwd om de gebieden van Chinese staten en rijken te beschermen en te consolideren tegen verschillende nomadische groepen van de steppe en hun beleid. Verschillende muren werden al in de 7e eeuw voor Christus gebouwd door oude Chinese staten. De bekendste delen van de muur zijn gebouwd door de Ming-dynastie (1368–1644).

De grensmuren die door verschillende dynastieën zijn gebouwd, hebben meerdere gangen. Gezamenlijk strekken ze zich uit van Liaodong in het oosten tot Lop Lake in het westen, van de huidige Chinees-Russische grens in het noorden tot de Taohe-rivier in het zuiden; langs een boog die ruwweg de rand van de Mongoolse steppe afbakent.

Dag 3: Op deze dag heb ik o.a. de Forbidden city, Tiananmen square en Summer palace bezocht en de avond beëindigd met een warme chocomel op de Friends’Cafe LaoYouJi ZhuTi.

De Verboden Stad was de plaats van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De in de Chinese hoofdstad Peking (Beijing) gelegen stad werd gebouwd en voltooid onder de Yongle-keizer, in 1422.

Het Tiananmenprotest was een studentenprotest op het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) in Peking (China), dat was begonnen op 15 april 1989. Er namen naar schatting een miljoen studenten en andere burgers aan deel, op filmbeelden is te zien dat er zelfs leden van de Chinese marine in uniform meeliepen in de demonstratie. Het protest werd bloedig neergeslagen op de avond van 4 juni 1989, met de dood van honderden mensen tot gevolg. Het was het grootste massale protest tegen de Communistische Partij van China en zijn instellingen sinds de revolutie in 1949. De protesten ontstonden na het overlijden in april 1989 van Hu Yaobang, de hervormingsgezinde Secretaris-generaal van de communistische partij.

Het Zomerpaleis of Yiheyuan is een paleis in Peking, China. Sinds 1998 hoort het paleis bij het Werelderfgoed van UNESCO. Het complex van 70.000 m² is aangelegd in een uitgestrekt domein rond een groot, kunstmatig meer, het Kunming-meer. Dit meer is een replica van het Westelijke Meer bij Hangzhou. De aarde van de uitgraving werd gebruikt voor het aanleggen van de grote Langleven-heuvel in het park. Het complex bestaat uit allerlei rijk versierde en goed bewaarde paviljoenen, gaanderijen, woningen en tempels.

Dag 4: Bezoek aan de Terracotta Army met een overnachting in Xian Tianyu Gloria Grand.

De Terracotta Army is een verzameling terracotta sculpturen die de legers van Qin Shi Huang, de eerste keizer van China, uitbeelden. Het is een vorm van grafkunst begraven bij de keizer in 210–209 vGT met als doel de keizer te beschermen in zijn hiernamaals.

De cijfers, die dateren uit ongeveer eind derde eeuw voor Christus, werden in 1974 ontdekt door lokale boeren in Lintong County, buiten Xi’an, Shaanxi, China. De figuren variëren in hoogte afhankelijk van hun rol, met als hoogste de generaals. De figuren zijn inclusief krijgers, strijdwagens en paarden. Schattingen uit 2007 waren dat de drie kuilen met het Terracottaleger meer dan 8000 soldaten, 130 strijdwagens met 520 paarden en 150 cavaleriepaarden bevatten, waarvan de meerderheid begraven bleef in de kuilen bij het mausoleum van Qin Shi Huang.  Andere niet-militaire figuren van terracotta werden gevonden in andere kuilen, waaronder ambtenaren, acrobaten, sterke mannen en muzikanten.

Dag 5: Bezoek aan de Big wild goose pagoda, The Bell en The Drum Tower, Grand Mosque and bazaar, City wall en Eight immortals Daoist temple.

Giant Wild Goose Pagoda of Big Wild Goose Pagoda is een boeddhistische pagode in het zuiden van Xi’an, Shaanxi, China. Het werd gebouwd in 652 tijdens de Tang-dynastie en had oorspronkelijk vijf verdiepingen. De structuur werd herbouwd in 704 tijdens het bewind van keizerin Wu Zetian en de bakstenen buitengevel werd gerenoveerd tijdens de Ming-dynastie. Een van de vele functies van de pagode was het vasthouden van soetra’s en beeldjes van Gautama Boeddha die vanuit India door de zevende eeuwse boeddhistische monnik, geleerde, reiziger en vertaler Xuanzang naar China werden gebracht. Tegenwoordig zijn de binnenmuren van de pagode voorzien van gegraveerde Boeddhabeelden van de beroemde kunstenaar Yan Liben.

De vestingwerken van Xi’an, ook wel bekend als Xi’an City Wall, in Xi’an, vertegenwoordigen een van de oudste, grootste en best bewaarde Chinese stadsmuren. Het werd gebouwd onder het bewind van de Hongwu-keizer Zhu Yuanzhang als een militair verdedigingssysteem. Het vertoont de “volledige kenmerken van de wallenarchitectuur van de feodale samenleving”. Het is vele malen gerenoveerd sinds het werd gebouwd in de 14e eeuw, driemaal met tussenpozen van ongeveer 200 jaar in de tweede helft van de jaren 1500 en 1700, en de afgelopen jaren in 1983. De muur beslaat een oppervlakte van ongeveer 14 vierkante kilometer. De stadsmuur van Xi’an staat op de voorlopige lijst van UNESCO-werelderfgoed onder de titel “Stadsmuren van de Ming- en Qing-dynastieën”. Sinds 2008 staat het ook op de lijst van de Rijksadministratie voor cultureel erfgoed van de Volksrepubliek China. Sinds maart 1961 is de stadsmuur van Xi’an een nationale, historische en culturele eenheid.

De Drum Tower van Xi’an in het hart van Xi’an in de provincie Shaanxi in China, samen met de Bell Tower is een symbool van de stad. Het werd in 1380 opgericht tijdens de vroege Ming-dynastie en torent hoog boven het stadscentrum uit en biedt een ongelooflijk uitzicht op Xi’an. De Drum Tower dankt zijn naam aan de enorme trommel die zich in het gebouw bevindt. In tegenstelling tot de klokkentoren, waar de klok bij zonsopgang werd aangeslagen, werd bij zonsondergang op de trommel geslagen om het einde van de dag aan te geven.

De klokkentoren van Xi’an, gebouwd in 1384 tijdens de vroege Ming-dynastie, is een symbool van de stad Xi’an en een van de grootste in zijn soort in China. De Bell Tower bevat ook verschillende grote, in brons gegoten klokken uit de Tang-dynastie. De torenvoet is vierkant en heeft een oppervlakte van 1377 m2 (14.820 vierkante voet). De toren is een bakstenen en houten constructie en bijna 40 meter hoog. Het is gelegen in het centrum van Xi’an, op de kruising van de vier straten van het oosten, westen, zuiden en noorden. Het is de grootste en best bewaarde van de vele klokkentorens die zijn overgebleven uit het oude China.

De Grote Moskee van Xi’an staat in de Chinese stad Xi’an in de provincie Shaanxi. De stad Xi’an was een van de meest oostelijke steden op de Zijderoute. De moskee is een van de oudste en bekendste van China. De bouw werd begonnen tijdens de Tang-dynastie, in het jaar 742. De moskee werd opgetrokken volgens de principes van de Chinese architectuur, namelijk verschillende hallen werden opeenvolgend achter elkaar gebouwd. De hallen dateren uit de 14e eeuw en zijn herhaaldelijk gerestaureerd. Dezelfde bouwstijl vindt men terug in de keizerlijke architectuur onder meer in de Verboden Stad in Peking. Deze moskee wordt nog steeds door de plaatselijke moslims voor het gebed gebruikt. De dagelijks gebedsdiensten worden bij de ingang aangeduid met een uurwerk. Op een gewone dag zijn er ongeveer 500 gelovigen, op een vrijdag tot wel 2000 gelovigen.

In de moslimwijk, ook wel bekend als Huimin Jie in Pingyin, het centrum van de moslimgemeenschap in Xi’an City, provincie Shaanxi kan je de markt bezoeken voor souvenirs en eten.

Dag 6: Deze dag stond in het teken van een bezoek aan het Renmin Park en Jinli Street. Overnachting vond plaats in Chengdu Ibis Chunxi.

Chengdu is de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan. In de negen stadsdelen van Chengdu wonen 10,452 miljoen mensen. In Chengdu is hét Chinese pandafokcentrum gevestigd. Hier wordt geprobeerd panda’s te fokken om zo het uitsterven van deze soort tegen te gaan. Het centrum is voor het publiek toegankelijk. Niet ver van de stad ligt het reservaat Fengtongzhai Giant Panda Reserve en het natuurreservaat Wolong, een gebied met bamboebossen waar de laatste wilde panda’s leven.

De afgelopen jaren is een groot deel van het historische centrum van Chengdu gesloopt, en hebben de historische straatjes plaatsgemaakt voor hoge wolkenkrabbers en winkelcentra. Eén van de weinige straatjes die nog de charme van het oude Chengdu uitstraalt is Jinli Street. Ooit was het een handelspost, maar tegenwoordig zijn de mooie huisjes met hun traditionele daken  ingericht als restaurant of souvenirwinkel. De gevels zijn versierd met rode lampionnen, en zeker wanneer het begint te schemeren is dat een prachtig gezicht.

Chengdu Renmin Park (ook bekend als People’s Park), gelegen aan Shangcheng Road in het stadscentrum van Chengdu City, is een uitgebreid park dat lokale cultuur en entertainment combineert. Met een oppervlakte van 112.639 m² werd Renmin Park voor het eerst gebouwd in 1911. Het heette eerst Shaocheng Park, want vroeger werd Chengdu in twee delen verdeeld: Dacheng en Shaocheng, en het park is gelegen in het Shaocheng-district, dus het wordt ook Shaocheng Park genoemd. Renmin Park is het eerste park in Chengdu en momenteel is het de ontspannende plek voor de lokale bevolking.

Dag 7: Een bezoek aan het Panda research center. Op slechts 10 km van het centrum, is de Chengdu Research Base van Giant Panda Breeding opgericht waar de natuurlijke habitat van reuzenpanda’s is nagebootst, zodat ze de best mogelijke omgeving hebben om deze panda’s te fokken. De reuzenpanda’s zijn alleen te vinden in de provincies Sichuan, Shaanxi en Gansu. In totaal zijn er minder dan 2.000, waarvan 70% wordt verdeeld binnen het grondgebied van de provincie Sichuan.

Dag 8: Vertrek van Chendu naar Guilin met een overnachting in Guilin Golden Dragon Ball. Guilin is de toegangspoort tot één van de mooiste gebieden van China. De stad is beroemd om haar prachtige meren en is bezaaid met grillige kalkstenen bergen, maar maak uitstapjes naar de nabijgelegen rijstterrassen en het pittoreske dorpje Yangshuo.

In de avonduren heb ik de twee torens bezocht. ’s Nachts worden ze verlicht met felgele lichten. De Maantoren heeft diepbruine balken en aqua-dakrand. Het overtreft de maan ’s nachts, met zijn kunstmatige witte lichten. De twee torens zijn open voor het publiek en er is een ondergrondse aquariumachtige kijktunnel die het paar met elkaar verbindt. De torens zijn in de stijl van boeddhistische pagodes en boeddhistische muziek is soms overdag te horen.

Dag 9: Vertrek van Guilin naar Yangshuo. Hier heb ik een cruisereis gemaakt over de Li rivier, een fietstour naar Yangshuo village gemaakt en een show op de Li rivier bezocht. Overnachting vond plaats in Yangshuo Green Lotus Hotel.

Li River National Park gelegen bij Guilin herbergt een schitterend landschap, één van de mooiste in China. Het hoogtepunt in het park is de 83 kilometer lange Li Rivier die stroomt van Guilin naar Yagshuo. De Li River is beroemd vanwege de groene bergen, de schilderachtige rivier, mysterieuze grotten. Langs de rivier zie je een prachtig landschap met duizenden rotsen en bruisende watervallen.

Een leuke manier om de unieke kalkstenen omgeving van Yangshuo te ontdekken is per mountainbike. Fiets langs de Li Rivier en geniet van de serene rust op het platteland. Onderweg kom je door slaperige dorpjes en langs rijstvelden waar boeren nog met heel simpele gereedschappen aan het werk zijn. Fiets bijvoorbeeld naar het dorpje Xingping, ten noorden van Yangshuo. Hier vind je het landschap dat op het Chinese briefje van 20 Yuan staat afgebeeld. Daarnaast is het rustige dorp een goede plek voor een lokaal hapje en een verfrissend drankje. Het is ongeveer 20 kilometer fietsen naar Xingping, maar op een warme dag kun je ook met de boot weer terug naar Yangshuo. Een fiets regelen is trouwens zo gepiept. Bij de reisbureautjes in het centrum en bij de meeste hotels kun je ze voor een klein prijsje huren.

Yangshuo is een Chinees arrondissement in Guilin in de Guangxi provincie, het bestuur is ingesteld in Yangshuo. Het arrondissement is gelegen door Karstgebergtes en aan kant door de rivier Li het is gemakkelijk te bereiken met de bus of met de boot. De afbeelding op de achterkant van 20 yuan wordt gemaakt op de Li vlak bij Yangshuo.

Elke avond is het water van de Li Rivier het toneel van spectaculair theater. In het schijnsel van het maanlicht voeren maar liefst 600 dansers en een aantal lokale vissers een show op vol muziek, dans, kleur en licht.

Dag 10: Deze dag stond in het teken van een bezoek aan de Xingping Fishing Village en de Silver Cave in Guilin.

Xingping Fishing Village ligt 25 kilometer ten noordoosten van Yangshuo en is een klein dorp langs de Li-rivier. Het vissersdorp, opgericht in 1506 in de Ming-dynastie, heeft de Ming- en Qing-dynastieënoorlog, de Chinees-Japanse oorlog, de Chinese bevrijdingsoorlog en de culturele revolutie doorgemaakt, maar heeft nog steeds zijn oorspronkelijke karakter behouden.  In Xingping Fishing Village zijn er 48 traditionele woningen die door de jaren heen bijzonder goed bewaard zijn gebleven. De gebouwen vertegenwoordigen een typische architectonische stijl van de autonome regio Noord-Guangxi Zhuang tijdens de Ming- en Qing-dynastieën. Bijzondere kenmerken van deze woningen zijn onder meer blauwe bakstenen en zwarte tegels, vliegende dakranden, paardenhoofdmuren en houtsnijwerkramen.

Silver Cave ligt in de stad Maling in Lipu County, ongeveer 85 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Guilin en 18 kilometer van Yangshuo. Het is de grootste karstgrot in Guilin en toont volledig de charme van de typische karstlandvorm in Zuid-China. Talloze kristallen stalactieten strekken zich uit vanaf het dak van de grot als sterren in een vallende Melkweg. Ze glinsteren als zilver en diamanten onder de kleurrijke lichten en geven de grot zijn naam: Silver Cave.

Dag 11: Vertrek van Yangshuo naar Shanghai. Bij aankomst The Bund bezocht. In Shanghai heb ik overnacht in shanghai ambassador hotel. De Bund is een gebied in het Huangpu-district in Shanghai en omvat een 1,5 km lange oeverpromenade tussen de Huangpu-rivier en de Zhongshan Road. Het loopt van de Waibaidubrug in het noorden tot aan de Yan’an Road in het zuiden.

Dag 12: Een bezoek aan Zhujiajiao Water Town. In de avonduren ben ik weer naar The Bund geweest en de Nanjing road bezocht.

Zhujiajiao is een gemeente in het Qingpu-district van Shanghai. In de afgelopen eeuwen was Zhujiajiao een handelsgebied vanwege de vele kanalen, die werden gebruikt om producten in kleine boten en binnenvaartschepen te vervoeren. Deze oude stad heeft veel waterwegen, 36 oude bruggen en traditionele Chinese woningen. Tijdens de Tour heb ik gelopen langs Bei Dajie (North Street). Onder de negen oude straten van Zhujiajiao is North Street de best bewaarde oude straat met enkele van de gebouwen die dateren uit de Qing-dynastie (1644-1912). Tegenwoordig staan aan beide kanten van de smalle straat tal van restaurants, bars en coffeeshops.

Tian Hou Silk Factory is een geweldige plek om te zien hoe moderne Chinezen de reis van hun voorouders voortzetten. De fabriek laat verschillende aspecten van zijde zien, inclusief de productie en sterke punten. Er is ook een winkel binnen waar je verschillende zijden producten kunt kopen, zoals beddengoed en overhemden. De fabriek staat in Hongqiao en is slechts ongeveer vijf kilometer verwijderd van de luchthaven Hongqiao en ongeveer 50 kilometer van de internationale luchthaven Pudong.

Nanjing Road is de belangrijkste winkelstraat van Shanghai en een van de drukste winkelstraten ter wereld. Het oostelijke deel van de straat is voetgangersgebied geworden na te zijn herontworpen door een Franse architect. De straat loopt vanaf The Bund naar het Volksplein. Vanaf daar gaat de straat verder tot aan de Jing’antempel, maar dit laatste deel is ook gewoon toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Over de gehele straat, maar met name het voetgangersgebied, zijn zeer veel winkelcentra en restaurants te vinden.

Dag 13: Een bezoek aan de Longhua-tempel en Shanghai Disney.

De Longhua-tempel is een boeddhistische tempel gewijd aan de Maitreya Boeddha in Shanghai. Hoewel de meeste hedendaagse gebouwen dateren uit latere reconstructies, behoudt de tempel het architectonische ontwerp van een Song-dynastie (960–1279) klooster van de Chan School. Het is het grootste, meest authentieke en complete oude tempelcomplex in de stad Shanghai.

Het nieuwste Disneyland – geopend op 16 juni 2016 – is anders dan de vijf oudere magische koninkrijken. Het themapark bij Shanghai wijkt in diverse opzichten af van de parken bij Los Angeles, Orlando, Parijs, Hongkong en Tokio. Het Enchanted Storybook Castle is met ruim 59 meter het hoogste van alle kastelen in de Disneylanden wereldwijd.

Dag 14: Bezoek aan Holland Village en vertrek van Shanghai naar Lhasa en een overnachting in Four point hotel.

Holland Village Shanghai afgekort Holland Village of Holland V, is een satellietstad van Shanghai in Nederlandse stijl. Het ligt in het noorden van het district Pudong in Gao Qiao aan de Gaoqiaogang rivier. De wijk werd gebouwd als onderdeel van het project One City, Nine Towns. De gemeente Shanghai werd geïnspireerd door haar verleden van voor de Tweede Wereldoorlog als internationale handelsstad en de daar gevestigde Europese bedrijven, waaronder Nederlandse. Om deze sfeer ook verder in de stad te brengen werd daarom een Nederlandse woonwijk opgezet, die met name bedoeld zou zijn voor rijke Chinezen uit Nederland die zouden terugkeren. Deze wijk is volledig gebouwd naar Amsterdams voorbeeld met aaneengeschakelde bebouwing in de stijl van 1600-1900. De gevelrij naar de periode 1600-1700 ligt aan een groene boulevard aan de rivier. Het heeft een hoofdstraat met enige winkels.

Dag 15: Een bezoek aan de Drepung Monastery en de Sera Monastery.

Als een van de grootste Tibetaanse kloosters ligt het Drepung-klooster aan de voet van de Gambo Utse-berg, ongeveer vijf kilometer van het centrum van Lhasa, en is het een van de Great Three Gelug-kloosters in Tibet, samen met de Sera- en Ganden-kloosters. Van een afstand lijkt het klooster op een hoop rijst, en de naam betekent eigenlijk “rijst verzamelen”. Het grootste en belangrijkste klooster in de Gelug School van het Tibetaans Boeddhisme, het Drepung-klooster, is boeddhistische architectuur op grote schaal en beslaat meer dan 250.000 vierkante meter grond. Op het hoogtepunt van het boeddhisme in het oude Tibet, bevatte dit klooster ongeveer 7.700 monniken, de grootste verzameling Gelug-monniken, lama’s en ingewijden in Tibet. Verspreid over de lagere heuvel van de berg Gambo Utse, is het klooster al van ver te zien, met zijn prachtige witte gebouwen die afsteken tegen het grimmige berglandschap waarin het ligt.

Sera werd gesticht in 1419 door Jamchen Chojey (Sakya Yeshe), een leerling van Tsongkhapa. Net als Drepung en Ganden gaf Sera colleges in allerlei Tibetaans boeddhistisch onderwijs en bood het de basisinstructie voor de monniken.

Dag 16: Een bezoek aan de Potala Palace, Jokhang en een wandeling in Barkor Street waar je meer te weten kon komen omtrent Tibetaanse medicijnen en thangka, een kleurrijke Tibetaans-boeddhistische schilderkunst. Tangka is een Tibetaans-boeddhistisch schilderij op katoen, zijde-applicatie of mens huid die meestal een boeddhistische godheid, scène of mandala voorstelt. Tangka’s worden traditioneel zonder lijst bewaard en opgerold wanneer ze niet worden tentoongesteld, gemonteerd op een textielrug enigszins in de stijl van Chinese rolschilderingen, met nog een zijden omslag aan de voorkant. Zo behandeld kunnen tangka’s lang meegaan, maar vanwege hun delicate aard moeten ze worden bewaard op droge plaatsen waar vocht de kwaliteit van de zijde niet beïnvloedt.

Het Potalapaleis was het winterpaleis van onder andere de dalai lama’s, totdat de veertiende dalai lama (de huidige) naar McLeod Ganj, nabij Dharamsala in India vluchtte.

Jokhang is de oudste boeddhistische tempel in Tibet. Het gebouw staat in de Barkhor-buurt van Lhasa. Het is waarschijnlijk de meest populaire toeristische attractie van Lhasa en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Dag 17: Vertrek van lhasa  naar Gyantse. Onderweg ben ik gestopt voor een paar foto’s bij o.a. de Lake Yamdrok en Karola Pass. Het meer is omgeven door vele met sneeuw bedekte bergen en wordt gevoed door talloze kleine stroompjes. Het meer heeft een uitlaatstroom aan het uiterste westelijke uiteinde en betekent turkoois in het Engels vanwege de kleur. Het meer (638 km2 in oppervlakte, 30 meter gemiddelde diepte en 60 meter op het diepste) is waaiervormig, spreidt zich uit naar het zuiden maar versmalt naar het noorden. De bergachtige oever van het meer is zeer gekanteld, met tal van baaien en inhammen. Een overnachting heeft plaatsgevonden in Gyantse Hotel.

Dag 18: Vertrek van Gyantse  naar Shigatse. Hier heb ik Palkhor Monastery en een lokale Tibetaanse familie bezocht onderweg naar Shigatse. In Shigatse heb ik de Tashilhunpo Monastery bezocht. Een overnachting heeft plaatsgevonden in Shigatse Tashi Qutar Hotel.

Het Palkhor klooster is het belangrijkste klooster in de Nyangchu-riviervallei in Gyantse. Het kloosterdistrict is een complex van bouwwerken dat, behalve het Tsuklakhang-klooster, ook de Kumbum omvat, waarvan wordt aangenomen dat het de grootste van Tibet is die vooral opvalt door de 108 kapellen in de verschillende verdiepingen en de oude Dzong fort.

Het Tashilhunpo klooster werd in 1447 gebouwd in Shigatse, Tibet. Het klooster bevindt zich op een heuvel in de stad en de naam betekent in het Tibetaans “alle geluk en voorspoed zijn hier verzameld”. Het klooster is de traditionele zetel van de pänchen lama, de tweede tulku linie binnen de gelugschool van het Tibetaans boeddhisme. Het is een belangrijke bestemming voor pelgrims in Tibet.

Dag 19: Vertrek van Shigatse naar Lhasa en van Lhasa naar Chengdu.

Dag 20 tot en met 24: Vrijwillgerswerk op de Dujiangyan Panda research center (zie mijn post omtrent vrijwillgerswerk op de Panda base) en op dag 20 de Sichuan Opera show bezocht in de avond uren.

Sichuan Opera, is nachtentertainment inclusief ancrobat, zang en stunten. De Sichuan-opera lijkt meer op een toneelstuk dan andere vormen van Chinese opera, en het acteren is zeer gepolijst. De muziek die de Sichuanese opera begeleidt, maakt gebruik van een kleine gong en een instrument dat Muqin wordt genoemd en dat lijkt op de Erhu.

Dag 22: Een bezoek aan de grote Boeddha van Leshan. De Grote Boeddha van Leshan is een 1200 jaar oud boeddhabeeld, dat volledig uit een rots is gehakt. Een boeddhistische monnik gaf in het jaar 713 de opdracht om het beeld te maken,  zodat deze de schippers op de drie rivieren in Leshan zou beschermen. Het beeld is 71 meter hoog, en alleen zijn nagels zijn al groter dan de gemiddelde mens.

Dag 23: Een bezoek aan de Qingyang Palace. Qingyang Palace, ook bekend als Qing Yang Gong, is een van de beroemdste taoïstische tempels in China. Het is gunstig gelegen in het noordwestelijke deel van Chengdu, in de provincie Sichuan. Qingyang Palace werd oorspronkelijk gebouwd in de Tang-dynastie (618-907), een periode waarin het taoïsme bloeide. De meeste delen van de tempel die nog bestaan, zijn restauraties uit de Qing-dynastie (1644-1911), waaronder Sanqing Hall, Doulao Hall, Hunyuan Palace, het Eight Trigrams Pavilion en Wuji Palace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Powered by WordPress - Theme by Dessign Themes